Категорія
Новини
Дата

Обшуки на тютюновій фабриці у Винниках. БЕБ відкрило справу через напад на патрульних і детективів

1 хв читання

У четвер, 11 липня, увечері на території тютюнової фабрики у місті Винники Львівської області 50 осіб разом із представниками підприємства перешкоджали співробітникам патрульної поліції та БЕБ у проведенні обшуку, повідомляє пресслужба бюро. За цим фактом відкрито кримінальне провадження.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Ключові факти

  • У БЕБ повідомили, що під час проведення слідчих дій група невідомих осіб «агресивно перешкоджала детективам».
  • БЕБ стверджує, що нібито близько 50 осіб спортивної зовнішності разом із представниками фабрики силою витісняли співробітників патрульної поліції та БЕБ із території фабрики та не допускали у приміщення для проведення обшуку.
  • Зазначається, що частина з них виносила з місця проведення обшуку продукцію та завантажувала її в автомобіль. Також ці особи намагалися вивезти тютюнові вироби з території.
  • Вимога патрульних поліцейських припинити ці дії була проігнорована, а їхнє службове авто заблоковано. Після цього невстановлені особи почали стрибати по ньому та вчиняти інші хуліганські дії, застосовувати силу до правоохоронців. 
  • У результаті двоє патрульних отримали тілесні ушкодження, наразі вони знаходяться в лікарні.
  • За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 345 Кримінального кодексу України. Досудове розслідування триває.
  • Пресслужба бюро інформує, що представники фабрики та інші особи продовжують перешкоджати правоохоронцям у проведенні слідчих дій та ігнорують вимоги ухвали слідчого судді на проведення обшуку в складських і виробничих приміщеннях.

Контекст

Минулого року ринок нелегальних тютюнових виробів в Україні сягнув рекордного показника – 25,7%, йдеться в дослідження «Kantar Україна». Це один із найвищих показників у Європі

Раніше правоохоронці провели обшуки на пʼяти фабриках, які нібито виготовляють незаконні сигарети, та заблокували їхню роботу. Чи мали обшуки БЕБ вплив на ринок та які ще методи боротьби розглядають у Раді – у матеріалі Forbes Ukraine.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд