Ігор Коломойський /Sodel Vladyslav / Shutterstock
Категорія
Новини
Дата

Обшуки у Коломойського. СБУ заявила про схеми на 40 млрд грн в «Укрнафті» та «Укртатнафті»

Ігор Коломойський Фото Sodel Vladyslav / Shutterstock

Колишній менеджмент «Укрнафти» та «Укртатнафти» підозрюється у привласненні 40 млрд грн державних коштів. Про це повідомила пресслужба СБУ. Напередодні стало відомо про обшуки у колишнього співвласника компаній Ігоря Коломойського

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, Diia.City United, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Слідство встановило, що протиправні механізми були поєднані з ухиленням від сплати податків і легалізацією коштів, здобутих злочинним шляхом.
  • Наразі у межах кримінальних проваджень документуються 10 епізодів. Зокрема, це виведення великих партій нафтопродуктів на афілійовані компанії, ухилення ними від сплати податків, створення безнадійної заборгованості нафтопереробного і нафтовидобувного заводів, що призвело до знецінення та зниження вартості їх активів.
  • За даними слідства, така «злочинна діяльність» здійснювалася в інтересах фактичних власників і бенефіціарів компаній.
  • У межах слідчих дій СБУ спільно з БЕБ провели низку обшуків. Вони здійснювалися за місцем проживання фактичних власників і топменеджменту фінансово-промислової групи (ймовірно, йдеться про групу «Приват», – ред.), до якої входять ці компанії, а також за адресами ймовірного зберігання нафтопродуктів у різних регіонах України.
  • За результатами слідчих дій топменеджменту «Укртатнафти» оголошено про підозри у вчиненні кримінальних правопорушень.

Контекст

17 вересня 2022 року детективи НАБУ вже приходили з обшуком до Коломойського у справі «Укрнафти». Обшук відбувся за місцем проживання бізнесмена в курортному селищі Буковель (скоріше за все, в готелі Radisson Blue Ressort Bukovel).

Напередодні стало відомо, що слідчі СБУ та БЕБ проводять черговий обшук вдома у Коломойського. Розслідування стосується махінацій навколо «Укртатнафти» та «Укрнафти».

Раніше НАБУ підозрювало колишній менеджмент «Укрнафти» у виведенні з компанії 13,3 млрд грн на користь групи «Приват». У чому суть справи та чи дотягнеться рука правосуддя до одного з найбагатших людей країни, читайте тут.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні