Категорія
Новини
Дата

Обсяг продажів NFT перевищив $2 млрд у першому кварталі. Покупців удвічі більше, ніж продавців

1 хв читання

Продажі невзаємозамінних токенів (NFT) перевищили $2 млрд у першому кварталі. Це більше ніж у 20 разів у порівнянні з показниками попереднього кварталу, пише CNBC із посиланням на дані аналітичної платформи NonFungible.com.

Ключові факти

  • У четвертому кварталі 2020 року було здійснено NFT транзакцій на $93 млн.
  • У першому кварталі покупців було більше, ніж продавців: 73 000 перших і 33 000 других. Дисбаланс, за даними компанії, «є сигналом величезного інтересу до новачків, але також і бажанням нинішніх власників зберегти свої активи, що створює феномен дефіциту на ринку».
  • У першому кварталі було близько 150 000 активних гаманців – це більш ніж в півтора раза більше, ніж торік.
  • На ринку NFT переважають предмети мистецтва та колекційні об’єкти.
  • Середня ціна NFT значно зросла упродовж кварталу: твір мистецтва на платформі SuperRare було продано в середньому за $1231 в четвертому кварталі, а вже в першому на вторинному ринку – за $6585

Контекст

Цього року NFT стали надзвичайно популярними, за допомогою них активно продаються серед іншого твори мистецтва. Обсяг ринку NFT у лютому зріс до $342 млн, тоді як у грудні був лише $12 млн, пише Decrypt. Так, засновник Twitter Джек Дорсі продав свій перший твіт у вигляді NFT за $2,9 млн. Також бренд Rtfkt Studios, що спеціалізується на створенні віртуальних кросівок, продав колекцію із понад 600 пар за понад $3,1 млн. Віртуальні кросівки можна «приміряти» за допомогою фільтрів доповненої реальності в Snapchat та інших додатках.

На початку лютого актриса та співачка Ліндсі Лохан створила NFT під назвою Lightning і продала за $70 000. Блокчейн-компанія Injective Protocol купила картину Бенксі Morons (White) за $95 000 і спалила її в прямому ефірі. У той же момент за допомогою блокчейну картину перетворили в NFT-токен, який продали за $400 000. Також один із найвідоміших аукціонних домів Christie’s уперше в світі виставив на своєму аукціоні цифровий витвір сучасного мистецтва. Цифровий твір Everydays: The First 5000 Days художника Beeple пішов з молотка за $69,3 млн.

26 березня на аукціоні було продано автопортрет, створений людиноподібним роботом Софією у вигляді NFT, за $688 000. Це перший в історії продаж NFT-твору, створеного за участю штучного інтелекту.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні