Категорія
Новини
Дата

Обсяг продажів NFT перевищив $2 млрд у першому кварталі. Покупців удвічі більше, ніж продавців

Продажі невзаємозамінних токенів (NFT) перевищили $2 млрд у першому кварталі. Це більше ніж у 20 разів у порівнянні з показниками попереднього кварталу, пише CNBC із посиланням на дані аналітичної платформи NonFungible.com.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • У четвертому кварталі 2020 року було здійснено NFT транзакцій на $93 млн.
  • У першому кварталі покупців було більше, ніж продавців: 73 000 перших і 33 000 других. Дисбаланс, за даними компанії, «є сигналом величезного інтересу до новачків, але також і бажанням нинішніх власників зберегти свої активи, що створює феномен дефіциту на ринку».
  • У першому кварталі було близько 150 000 активних гаманців – це більш ніж в півтора раза більше, ніж торік.
  • На ринку NFT переважають предмети мистецтва та колекційні об’єкти.
  • Середня ціна NFT значно зросла упродовж кварталу: твір мистецтва на платформі SuperRare було продано в середньому за $1231 в четвертому кварталі, а вже в першому на вторинному ринку – за $6585

Контекст

Цього року NFT стали надзвичайно популярними, за допомогою них активно продаються серед іншого твори мистецтва. Обсяг ринку NFT у лютому зріс до $342 млн, тоді як у грудні був лише $12 млн, пише Decrypt. Так, засновник Twitter Джек Дорсі продав свій перший твіт у вигляді NFT за $2,9 млн. Також бренд Rtfkt Studios, що спеціалізується на створенні віртуальних кросівок, продав колекцію із понад 600 пар за понад $3,1 млн. Віртуальні кросівки можна «приміряти» за допомогою фільтрів доповненої реальності в Snapchat та інших додатках.

На початку лютого актриса та співачка Ліндсі Лохан створила NFT під назвою Lightning і продала за $70 000. Блокчейн-компанія Injective Protocol купила картину Бенксі Morons (White) за $95 000 і спалила її в прямому ефірі. У той же момент за допомогою блокчейну картину перетворили в NFT-токен, який продали за $400 000. Також один із найвідоміших аукціонних домів Christie’s уперше в світі виставив на своєму аукціоні цифровий витвір сучасного мистецтва. Цифровий твір Everydays: The First 5000 Days художника Beeple пішов з молотка за $69,3 млн.

26 березня на аукціоні було продано автопортрет, створений людиноподібним роботом Софією у вигляді NFT, за $688 000. Це перший в історії продаж NFT-твору, створеного за участю штучного інтелекту.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні