Категорія
Новини
Дата

Обсяг продажів NFT у першому півріччі зріс у понад 182 рази. Що стимулює попит

1 хв читання

Ринок невзаємозамінних токенів (NFT) у першому півріччі 2021 року виріс до приблизно $2,5 млрд. У першій половині 2020-го обсяг склав близько $13,7 млн, пише Reuters з посиланням на дані компанії DappRadar.

Ключові факти

  • Утім обсяг продажів NFT може бути ще більшим, так як DappRadar відстежує лише продажі, які відбуваються в блокчейні. Але деякі транзакції NFT, зокрема на аукціонах, відбуваються поза мережею. Тобто їх необхідно ще додати до статистики.
  • За даними майданчика NonFungible.com, який обʼєднує транзакції NFT у блокчейні Ethereum, з березня кількість покупців складає від 10 000 до 20 000 на тиждень, що перевищує кількість продавців.
  • Щомісячні обсяги продажів на американському торговому майданчику криптотоварами OpenSea в червні досягли рекордного рівня – близько $150 млн.
  • Причини попиту на NFT різні: одні розглядають їх як предмети колекціонування, а інші – як вкладення з метою спекулювання на зростанні цін. 

Контекст

За допомогою NFT активно продаються твори мистецтва та інші речі. Так, засновник Twitter Джек Дорсі продав свій перший твіт у вигляді NFT за $2,9 млн. Бренд Rtfkt Studios, що спеціалізується на створенні віртуальних кросівок, продав колекцію більше ніж 600 пар за понад $3,1 млн. Віртуальні кросівки можна «приміряти» за допомогою фільтрів доповненої реальності в Snapchat та інших застосунках.

На початку лютого актриса та співачка Ліндсі Лохан створила NFT під назвою Lightning і продала за $70 000. Блокчейн-компанія Injective Protocol купила картину Бенксі Morons (White) за $95 000 і спалила її в прямому ефірі. У той же момент за допомогою блокчейну картину перетворили в NFT-токен, який продали за $400 000. 26 березня на аукціоні було продано автопортрет, створений людиноподібним роботом Софією у вигляді NFT, за $688 000. Це перший в історії продаж NFT-твору, створеного за участю штучного інтелекту. Нещодавно британський компʼютерний учений і творець World Wide Web (WWW, або Всесвітня павутина) Тім Бернерс-Лі продав за $5,4 млн вихідний код технології у вигляді NFT на аукціоні Sothebyʼs

Нині рекордна ціна продажу NFT належить цифровому твору Everydays: The First 5000 Days художника Beeple, який пішов з молотка за рекордну суму $69,3 млн. Лот виставив один із найвідоміших аукціонних домів Christie’s

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні