Категорія
Новини
Дата

Обсяг торгів біткоїн-ETF досяг $4,6 млрд в перший день після рішення SEC

Обсяг торгів біткоїн-ETF, зареєстрованих у США, у перший день після схвалення Комісії з цінних паперів та бірж (SEC) США досяг $4,6 млрд. Про це пише Reuters з посиланням на дані Лондонської фондової біржі.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • 11 січня розпочалися торги 11 спотових біткоїн-ETF, у тому числі BlackRock, Grayscale та ARK 21Shares. Фонди цих компаній стали лідерами за обсягами торгів. 
  • Хоча обсяги торгів новими фінансовими інструментами були відносно високими, стратег консалтингової компанії VettaFi Тодд Розенблат вважає, що «це триваліша гонка, ніж просто одноденна торгівля».
  • Деякі з керівників назвали біткоїн інвестицією високоризиковою, а Vanguard, одна з найбільших інвесткомпаній світу, заявила, що не планує створювати біткоїн-ETF.
  • Як свідчать дані CoinGecko, ціна біткоїна зросла до найвищого рівня з грудня 2021 року завдяки запуску ETF. На піку 11 січня вона перевищувала $48 800.

Контекст

10 січня Комісія з цінних паперів та бірж США повідомила про схвалення 11 заявок на спотові біржові фонди на базі першої криптовалюти. Серед допущених емітентів: Bitwise, Grayscale, Hashdex, BlackRock, Valkyrie, BZX, Invesco, VanEck, WisdomTree, Fidelity та Franklin Templeton.

В основі попередніх рішень SEC проти спотових ETF лежав аргумент про те, що жодна регульована біржа не може адекватно контролювати торгівлю біткоїнами таким чином, щоб надійно виявляти шахрайство та маніпуляції. 

Прихильники криптовалют протягом багатьох років стверджували, що так званий спотовий фонд, який інвестує безпосередньо в біткоїн, буде вигідним інвесторам і допоможе наблизити галузь до строго регульованого світу традиційних фінансів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні