BlackRock і VanEck розкрили розміри комісій за спотові біткоїн-ETF /Зображення згенеровано ШІ Midjourney в співавторстві з Анною Наконечною
Категорія
Новини
Дата

BlackRock і VanEck розкрили розміри комісій за спотові біткоїн-ETF

Зображення згенеровано ШІ Midjourney в співавторстві з Анною Наконечною

Компанії BlackRock, VanEck і Ark/21Shares оголосили про низькі комісії для своїх запланованих спотових біткоїн-ETF, що загострило конкуренцію за частку ринку, пише Reuters.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • BlackRock встановила комісію у розмірі 0,30%, а VanEck повідомила про плани стягувати комісію у розмірі 0,25%. Ark/21Shares також знизила заплановану комісію до 0,25% із 0,80%.
  • Ці комісії значно нижчі, ніж у деяких аналогів, і посилюють конкуренцію між кількома учасниками, що борються за частку на спотовому ринку біткоїн-ETF.
  • У цій гонці криптографічні компанії, такі як Grayscale Investments, зіткнулися з традиційними фінансовими важкоатлетами, включаючи BlackRock.
  • Надії на швидке схвалення інвестиційного інструменту призвели до зростання цін на біткоїни та допомогли зміцнити впевненість у галузі, яка була підірвана крахом FTX у листопаді 2022 року.
  • Grayscale встановила комісію у розмірі 1,5%, що вище, ніж у аналогів.
  • За даними Fox Business, BlackRock чекає на схвалення їхньої заявки на запуск спотового біткоїн-ETF 10 січня. Інші керуючі активами також очікують на схвалення своїх ETF.

Контекст

Гонка за криптовалютні ETF почалася минулого року після того, як керуючий цифровими активами Grayscale виграв важкий судовий позов проти Комісії з цінних паперів та бірж (SEC) США.

У серпні федеральний апеляційний суд ухвалив, що регулятор був неправий, відхиливши заявку Grayscale на спотовий біткоїн-ETF.

До винесення рішення SEC відхилила десятки таких пропозицій, заявивши, що вони не відповідають стандартам боротьби із шахрайством та захисту інвесторів.

Через ці ETF інвестори можуть отримати доступ до біткоїнів, не володіючи ними безпосередньо. Отримання схвалення від регулятора ринку також може допомогти найпопулярнішій криптовалюті завоювати прихильність установ, які іноді уникають використання біткоїнів безпосередньо через проблеми регулювання.

4 грудня на тлі очікування зниження відсоткових ставок у США і через наближення запуску біткоїн-ETF найбільша у світі криптовалюта досягла позначки в $41 522. Це є найвищим показником з квітня 2022 року. Ймовірно, біткоїн позбувся паніки, яка панувала на крипторинках після краху FTX та інших невдач криптобізнесу в 2022-му.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні