Категорія
Новини
Дата

Очільника українського футболу Павелка переобрали у Виконком УЄФА

Президента Української асоціації футболу Андрія Павелка переобрали до складу Виконавчого комітету Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА). Рішення ухвалили на черговому зібранні Конгресу УЄФА в Лісабоні, повідомила пресслужба УЄФА.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • На зібранні Конгресу на новий термін переобрали чинного президента УЄФА словенця Александера Чеферіна.
  • Термін повноважень Павелка, який обіймає посаду у Виконкомі з 2019 року, продовжено на чотири роки. 
  • Загалом було девʼять вакантних місць: одна квота для жінок, сім місць на чотири роки та ще одна – на два. Павелко отримав 31 голос. Це – найменший показник серед семи кандидатів.
  • Коментуючи своє переобрання, Павелко заявив, що для нього велика честь і відповідальність продовження мандату члена Виконкому УЄФА.
  • Зокрема, він подякував президенту Володимиру Зеленському «з ініціативи й за підтримки якого було відроджено футбольне життя країни», а також героям зі Збройних сил України, які щодня «незламно захищають незалежність і майбутнє нашої держави».

Контекст

У листопаді 2019 року Генпрокуратура повідомила, що проти Павелка відкрито п’ять кримінальних справ. Усі вони пов’язані з підозрою у розкраданні коштів на будівництві футбольних полів. 

У листопаді 2022-го Печерський суд постановив заарештувати Павелка та генерального секретаря УАФ Юрія Запісоцького на два місяці з заставою 9,88 млн грн.

Вже цього року Печерський райсуд Києва відсторонив Павелка від посади президента УАФ до 13 травня. 

4 квітня Павелко пропустив судове засідання в апеляційному суді Києва щодо свого відсторонення від посади за станом здоровʼя. За словами адвоката Павелка, очільник УАФ не зміг взяти участь у процесі через COVID-19, повідомив журналіст Костянтин Андріюк.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні