Категорія
Новини
Дата

Очільника українського футболу Павелка переобрали у Виконком УЄФА

1 хв читання

Президента Української асоціації футболу Андрія Павелка переобрали до складу Виконавчого комітету Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА). Рішення ухвалили на черговому зібранні Конгресу УЄФА в Лісабоні, повідомила пресслужба УЄФА.

Ключові факти

  • На зібранні Конгресу на новий термін переобрали чинного президента УЄФА словенця Александера Чеферіна.
  • Термін повноважень Павелка, який обіймає посаду у Виконкомі з 2019 року, продовжено на чотири роки. 
  • Загалом було девʼять вакантних місць: одна квота для жінок, сім місць на чотири роки та ще одна – на два. Павелко отримав 31 голос. Це – найменший показник серед семи кандидатів.
  • Коментуючи своє переобрання, Павелко заявив, що для нього велика честь і відповідальність продовження мандату члена Виконкому УЄФА.
  • Зокрема, він подякував президенту Володимиру Зеленському «з ініціативи й за підтримки якого було відроджено футбольне життя країни», а також героям зі Збройних сил України, які щодня «незламно захищають незалежність і майбутнє нашої держави».

Контекст

У листопаді 2019 року Генпрокуратура повідомила, що проти Павелка відкрито п’ять кримінальних справ. Усі вони пов’язані з підозрою у розкраданні коштів на будівництві футбольних полів. 

У листопаді 2022-го Печерський суд постановив заарештувати Павелка та генерального секретаря УАФ Юрія Запісоцького на два місяці з заставою 9,88 млн грн.

Вже цього року Печерський райсуд Києва відсторонив Павелка від посади президента УАФ до 13 травня. 

4 квітня Павелко пропустив судове засідання в апеляційному суді Києва щодо свого відсторонення від посади за станом здоровʼя. За словами адвоката Павелка, очільник УАФ не зміг взяти участь у процесі через COVID-19, повідомив журналіст Костянтин Андріюк.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні