Категорія
Новини
Дата

Окупанти нанесли ракетний удар по вінницькому аеропорту

Російські окупанти у неділю, 6 березня, нанесли ракетний удар по вінницькому аеропорту, заявив у зверненні президент Володимир Зеленський.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Окупанти випустили по місту вісім ракет, заявив президент України.
  • У результаті ракетного удару повністю зруйновано аеропорт Вінниці.
  • Зеленський знову закликав світових лідерів закрити повітряний простір над Україною, оскільки ворог продовжує знищувати об’єкти інфраструктури.

Цитата

«Зробіть гуманітарну повітряну зону. Без ракет. Без авіабомб. Ми – люди, і це ваш гуманітарний обов’язок захищати нас, захищати людей. І ви це можете. Якщо ви цього не зробите, якщо ви не дасте нам хоча б літаки, щоб ми могли самі себе захистити, можна зробити тільки один висновок: ви також хочете, щоб нас дуже повільно убивали», – заявив Зеленський.

Контекст

24 лютого Росія напала на Україну. Російські війська порушують всі визнані правила ведення бойових дій, розстрілюючи мирне населення та атакуючи цивільну інфраструктуру. Українські міста зруйновані, від артилерійських та авіаударів постраждали цілі райони, деякі населені пункти майже не підлягають відновленню.

Збройні сили РФ продовжують грубо порушувати основоположні права дітей – право на життя та охорону здоров’я, гарантовані кожній дитині у світі Конвенцією ООН про права дитини. З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну загинули 38 дітей та постраждала 71 дитина, повідомила Уповноважений ВРУ з прав людини Людмила Денісова.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні