Категорія
Новини
Дата

Окупанти випустили сім ракет по центру Запоріжжя: двоє загиблих, масштабні руйнування

Російські окупанти завдали сім ракетних ударів по багатоповерхівках Запоріжжя, є загиблі. Про це повідомив голова Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • За словами Старуха, росіяни завдали ракетних ударів по багатоповерхівках. Зокрема, по центральній частині міста, по проспекті Соборному.
  • Він повідомив про двох загиблих. «Одна жінка загинула. Ще одна померла в машині швидкої допомоги», – написав Старух.
  • Під завалами будинків перебуває щонайменше пʼять людей. «Багато людей врятовано. Серед них трирічна дівчинка, дитину ушпиталено», – повідомив голова ОВА.
  • Секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв зазначив, що зруйновані цілі під‘їзди. «Люди знаходяться під завалами. На місцях працюють рятувальники. Лікарні та інформаційні центри при школах знаходяться в повній готовності для прийому людей. Росія – країна-терорист», – написав він у телеграм.
  • За останніми даними Міськради, двоє людей загинуло і 10 постраждало, рятувальні роботи тривають.

Контекст 

Останнім часом окупанти збільшили кількість ракетних ударів по цивільній та критичній інфраструктурі. Минулого тижня окупанти обстріляли гуманітарну колону у Запоріжжі, повідомлялось про десятки загиблих і 50 поранених. Окрім цього росіяни обстріляли місто Дніпро з «Іскандерів»: одна людина загинула, пʼятеро поранені, також ракетами влучили у багатоповерхівку в Миколаєві, девʼять осіб поранено. 

4 жовтня ворог обстріляв Харків, у Новобаварському районі ракетний удар пошкодив критичну інфраструктуру. 

5 жовтня окупанти атакували дронами-камікадзе Білу Церкву.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні