Росіяни обстріляли Харків, у Новобаварському районі ракетний удар пошкодив критичну інфраструктуру /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Окупанти завдали ракетних ударів по Харкову, загинула жінка

Росіяни обстріляли Харків, у Новобаварському районі ракетний удар пошкодив критичну інфраструктуру Фото Getty Images

Росіяни обстріляли Харків, у Новобаварському районі ракетний удар пошкодив критичну інфраструктуру, повідомив голова Харківської ОДА Олег Синєгубов.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • На місці влучення виникла пожежа, рятувальники локалізували наслідки.
  • «На жаль, загинула 46-річна жінка», – додав Синєгубов.
  • Окрім цього, після півночі одна ракета вдарила по підприємству у Холодногірському районі. Виникла пожежа, попередньо — постраждалих немає.
  • На місцях влучень працюють правоохоронці та фіксують злочини окупантів.
  • Унаслідок нічого удару Росії по Харкові частково знеструмлена залізнична мережа, проте затримки поїздів — мінімальні, повідомляє «Укрзалізниця».
  • Приміське сполучення регіоном відбувається у всіх напрямках, проте можливі затримки поїздів орієнтовно до 30 хвилин.
  • Харківський вокзал освітлений та продовжує працювати в штатному режимі.

Контекст

Минулого тижня окупанти обстріляли гуманітарну колону у Запоріжжі, повідомлялось про десятки загиблих і 50 поранених. Окрім цього росіяни обстріляли місто Дніпро з «Іскандерів»: одна людина загинула, пʼятеро поранені, також ракетами влучили у багатоповерхівку в Миколаєві, девʼять осіб поранено.

Збройні сили України з 24 лютого по 4 жовтня ліквідували близько 60 800 російських військових, що на 370 осіб більше порівняно з попередньою добою, повідомляє Генштаб.

Також ЗСУ знищили 2424 ворожі танки, бойових броньованих машин ‒ 5018, артилерійських систем – 1407, РСЗВ – 340 , засобів ППО ‒ 177, літаків – 266, гелікоптерів – 228, БПЛА оперативно-тактичного рівня – 1028, крилатих ракет ‒ 246, кораблів/катерів ‒ 15, автомобільної техніки та автоцистерн – 3823, спеціальної техніки ‒ 131.

За минулу добу підрозділи Сил оборони України відбили атаки противника в районах населених пунктів Виїмка, Майорськ, Спірне, Озерянівка, Бахмутське, Кам’янка та Тернові Поди. Противник намагається утримати тимчасово захоплені території, зосереджує зусилля на спробах зриву активних дій Сил оборони на окремих напрямках, йдеться у зведенні Генштабу.

За минулу добу окупанти завдали 3 ракетних та 12 авіаційних ударів, здійснили понад 100 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Від ворожих ударів постраждало більш ніж 20 населених пунктів. Зокрема, Білогорівка, Зайцеве, Мар’їнка та Бахмут.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні