Окупанти обстріляли гуманітарну колону у Запоріжжі, відомо про 25 загиблих і 50 поранених. /t.me/V_Zelenskiy_official
Категорія
Новини
Дата

Росія обстріляла гумколону в Запоріжжі: 25 загиблих, 50 поранених (оновлено)

Окупанти обстріляли гуманітарну колону у Запоріжжі, відомо про 25 загиблих і 50 поранених. Фото t.me/V_Zelenskiy_official

Окупанти обстріляли гуманітарну колону у Запоріжжі, відомо про 25 загиблих і близько 50 поранених. Окрім цього вночі росіяни обстріляли місто Дніпро з «Іскандерів»: одна людина загинула, пʼятеро поранені, також ракетами влучили у багатоповерхівку в Миколаєві, девʼять осіб поранено.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  •  У Запоріжжі російські війська завдали ракетного удару по гуманітарній колоні, яка їхала на тимчасово захоплені території, повідомив голова Запорізької ОВА Олександр Старух.
  • «Люди стояли в черзі для виїзду на тимчасово окуповану територію, щоб забрати своїх родичів, відвезти допомогу. Є загиблі та поранені», – додав він.
  • На місці зараз працюють рятувальники, медики, усі відповідні служби.
  • Станом на 9:28 було відомо про 23 загиблих та 28 поранених, повідомив Старух.
  • За останніми даними заступника голови Офісу президента Кирила Тимошенка, по Запоріжжю було випущено 16 ракет із застосуванням ЗРК «С-300». Чотири ракетних удари нанесено в район авторинку, а також по пункту зосередження автотранспорту та громадян для виїзду/в’їзду на/з тимчасово окупованої території.
  • Оновлено. За інформацією Офіса Генпрокурора, йдеться про 25 загиблих та близько 50 поранених через обстріл військовими РФ гуманітарної колони в Запоріжжі,розпочато провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).
  • Оновлено. Мер Мелітополя Іван Федоров написав: «Станом на 12:00 25 людей загинули, 62 поранені, серед них жінки та діти, зокрема мелітопольці. 5-річній дитині уламок влучив у живіт, лікарі борються за її життя. 3-річна дитина дивом вижила, але залишилася сиротою».
  • У Дніпрі одна людина загинула і п’ятеро поранені внаслідок нічного прильоту російських «Іскандерів». Ворожі ракети знищили транспортне підприємство. Під час пожежі, яку спричинив удар, згоріли 52 автобуси, ще 98 пошкоджені. У місті понівечені кілька багатоповерхівок, гімназія, магазин та адміністративні будівлі, повідомив глава обласної військової адміністрації Валентин Резніченко.
  • У Миколаєві окупанти обстріляли двома ракетами спальний район, одна влучила у девʼятиповерхівку, написав голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім.
  • За інформацією Тимошенка станом на ранок, обстріл росіяни здійснили ракетами типу «С-300». Через влучення у багатоповерхівку одна жінка опинилася під завалами, вранці її дістали рятувальники. «Слава Богу, залишилася жива. Через ці підлі атаки отримали поранення ще 8 осіб. Станом на зараз це вся інформація», – написав він.

Контекст

За інформацією Генштабу, Збройні сили України з 24 лютого по 30 вересня ліквідували близько 59 080 російських військових, з них 500 осіб протягом минулої доби.

Також українські воїни знищили 2338 ворожих танків, бойових броньованих машин ‒ 4932 , артилерійських систем – 1391, РСЗВ – 333, засобів ППО ‒ 176, літаків – 264, гелікоптерів – 225, БПЛА оперативно-тактичного рівня – 1003, крилатих ракет ‒ 246, кораблів / катерів ‒ 15 , автомобільної техніки та автоцистерн – 3768, спеціальної техніки ‒ 131.

Вчора внаслідок обстрілу Миколаєва касетними снарядами стався вибух у районі зупинки громадського транспорту, є жертви. За попередньою інформацією, йшлося про трьох загиблих і 12 поранених.

У попередню ніч російські війська теж атакували Миколаїв та громади ракетами «С-300», влучили в музей, навчальний заклад, сільгосппідприємство та склади, повідомляла пресслужба обласної адміністрації.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні