Категорія
Новини
Дата

Японія розглядає можливість впровадження ШІ від OpenAI в роботу держслужбовців

Японія оцінює перспективи впровадження технології штучного інтелекту на урядовому рівні. Про це стало відомо перед зустріччю прем’єр-міністра Фуміо Кішіди із гендиректором компанії OpenAI Семом Альтманом, пише Reuters.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Для офіційного впровадження розробники мають вирішити питання конфіденційності даних та безпеки, зазначив генсекретар Кабінету міністрів країни Хірокадзу Мацуно.
  • За його словами, уряд оцінює можливість використання ШІ для зменшення робочого навантаження на держслужбовців.
  • Альтман під час зустрічі з прем’єром заявив, що його компанія «збирається відкрити офіс» в Японії.
  • Наявність локального офісу дозволить зробити мовні моделі кращими для японської мови та культури, сказав Альтман.
  • Під час зустрічі Альтман і Кішіди також обговорили «переваги технології штучного інтелекту та пом’якшення недоліків».

Контекст

Наразі OpenAI представила четверту версію своєї програми штучного інтелекту GPT (Generative Pre-trained Transformer), яка вразила користувачів широким спектром програм – від залучення користувачів до людської розмови до написання пісень та узагальнення довгих документів.

29 березня американський мільярдер Ілон Маск, група експертів зі штучного інтелекту та керівники галузі закликали до шестимісячної паузи у розробці систем, більш потужних, ніж нещодавно запущений OpenAI GPT-4.

Лист, випущений некомерційним Future of Life Institute і підписаний більш ніж 1000 осіб, містить заклик призупинити розробку просунутого ШІ доти, доки не будуть розроблені, впроваджені та перевірені незалежними експертами загальні протоколи безпеки для таких проєктів.

Раніше Європол попередив про потенційне зловживання чат-ботом ChatGPT у спробах фішингу, дезінформації та кіберзлочинності.

З 31 березня використання ШІ-продукту ChatGPT заборонено в Італії рішенням служби захисту конфіденційності. Регулятор вважає, що чат-бот незаконно збирає особисті дані та не перевіряє вік користувачів. Канада також почала розслідування проти розробника ChatGPT.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні