Канада почала розслідування проти розробника ChatGPT /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Канада почала розслідування проти розробника ChatGPT

Getty Images

Комісаріат із захисту приватного життя Канади розпочав розслідування проти американської компанії OpenAI, яка є розробником чат-бота ChatGPT, йдеться в повідомленні на сайті відомства. Канада стала другою країною у світі після Італії, яка оголосила про початок розслідування щодо OpenAI.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Розслідування почалося «у відповідь на скаргу про збір, використання та розкриття особистої інформації без згоди» користувачів. Про що конкретно йдеться, у відомстві не уточнили.
  • «Технологія штучного інтелекту та її вплив на конфіденційність є пріоритетом для комісаріату. Нам потрібно йти в ногу зі стрімкими технологічними досягненнями та випереджати їх», – зазначив комісар Філіп Дюфресн.

Контекст

29 березня американський мільярдер Ілон Маск і група експертів зі штучного інтелекту та керівники галузі закликали до шестимісячної паузи у розробці систем, більш потужних, ніж нещодавно запущений OpenAI GPT-4. 

Лист, випущений некомерційним Future of Life Institute і підписаний більш ніж 1000 осіб, містить заклик призупинити розробку просунутого ШІ доти, доки не будуть розроблені, впроваджені та перевірені незалежними експертами загальні протоколи безпеки для таких проєктів.

Приводом для розслідування може бути витік, про який OpenAI повідомила наприкінці березня. Компанія була змушена тимчасово відключити ChatGPT через помилку в роботі бібліотеки з відкритим вихідним кодом, яка дозволила деяким користувачам бачити повідомлення інших людей, які спілкувалися з чат-ботом. Розслідування інциденту показало, що скомпрометованою могла бути й особиста інформація деяких платних підписників сервісу, зазначили в OpenAI.

31 березня Італійська служба захисту конфіденційності заблокувала чат-бот ChatGPT. Регулятор звинуватив ШІ-сервіс у незаконному зборі особистих даних і розпочав розслідування проти OpenAI.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні