Категорія
Новини
Дата

OpenAI представила ШІ-помічника для бізнесу ChatGPT Enterprise

2 хв читання

Компанія OpenAI 28 серпня представила ChatGPT Enterprise – ШІ-помічника для бізнесу, йдеться у пресрелізі компанії. Зокрема, новий пакет пропонує необмежений доступ до GPT-4 на вищих швидкостях, більші можливості аналізу даних і ширші параметри налаштування.

Ключові факти

  • ChatGPT Enterprise пропонує розширені контекстні вікна для обробки довших текстів, шифрування, безпеки та конфіденційності корпоративного рівня, а також функції керування груповими обліковими записами.
  • Серед переваг ChatGPT Enterprise компанія відзначає контекстне вікно на 32 000 токенів порівняно з 8000 в ChatGPT Plus. Це дозволяє обробляти більше тексту одночасно.
  • Також більше корпоративних клієнтів отримають доступ до необмеженої кількості запитів GPT-4 на вищій швидкості.
  • Як зазначили в компанії, ChatGPT Enterprise пропонує високий рівень безпеки за допомогою таких функцій, як шифрування даних у стані спокою (з використанням AES 256 – при зберіганні на сервері OpenAI) і під час передавання даних (з використанням TLS 1.2+).
  • OpenAI також заявила, що підказки клієнтів і дані компанії не використовуються для навчання моделей OpenAI.
  • ChatGPT Enterprise отримав сертифікат відповідності SOC 2, який є структурою, встановленою Американським інститутом сертифікованих бухгалтерів (AICPA) для аудиту засобів контролю компанії для управління даними клієнтів. Він гарантує, що вони відповідають стандартам безпеки, доступності, цілісності обробки та конфіденційності.
  • У ChatGPT Enterprise також запроваджено нову консоль адміністратора. Вона дозволяє здійснювати масове управління учасниками, перевірку домену та єдиний вхід (SSO).
  • Microsoft уже пропонує компаніям доступ до ChatGPT через свою службу Azure OpenAI. Проте, щоб використовувати її, компанії повинні бути клієнтами Azure.

Контекст

OpenAI, яка створила чат-бот ChatGPT, випустила більш потужну та удосконалену версію штучного інтелекту – GPT-4 в березні цього року. 

За даними розробників, відмінність між GPT-4 і його попередньою версією GPT-3.5 є невеликою у звичайній розмові, але відмінності можна буде помітити при складніших завданнях.

Нову версію ШІ в компанії назвали «креативнішою та більш придатною для співпраці». Завдяки ширшим загальним знанням і можливостям, GPT-4 розвʼязує «складні проблеми з більшою точністю».

Найголовніше нововведення – можливість використовувати зображення як вхідні дані й комбінувати їх з текстом. Нейромережу навчили розуміти, що зображено на фото, а також враховувати малюнки та схеми при розвʼязанні задач. Також ШІ може пояснювати дані, подані як діаграми.

Після випуску GPT-4 OpenAI анонсувала поетапне оновлення вже наявних моделей, замість створення нових з нуля. На конференції Economic Times гендиректор компанії Сем Альтман підтвердив, що OpenAI не займається навчанням GPT-5, оскільки перед запуском нової мовної моделі потрібно провести велику підготовчу роботу.

З 6 липня OpenAI зробила загальнодоступним GPT-4. Доступ отримали усі клієнти, які платять за ChatGPT API. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні