Категорія
Новини
Дата

OpenAI зробила загальнодоступим GPT-4

Компанія OpenAI з 6 липня зробила загальнодоступним GPT-4. Доступ отримають усі клієнти, які платять за ChatGPT API, йдеться у блозі компанії. 

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Починаючи з 6 липня, всі існуючі розробники OpenAI API «з історією успішних платежів» можуть отримати доступ до GPT-4, повідомили в OpenAI. 
  • Доступ для нових розробників компанія планує відкрити до кінця липня, а згодом розпочати підвищення лімітів доступності «залежно від доступності обчислень».
  • «З березня мільйони розробників запросили доступ до API GPT-4, і асортимент інноваційних продуктів, що використовують GPT-4, зростає з кожним днем», – зазначають в OpenAI. 
  • У компанії не виключають, що у майбутньому моделі на основі чату підтримуватимуть будь-який варіант використання.
  • OpenAI також оголосила, що робить загальнодоступними API-інтерфейси GPT-3.5 Turbo, DALL E і Whisper. Фахівці компанії працюють над безпечною можливістю тонкого налаштування для GPT-4 та GPT-3.5 Turbo. Ця функція буде доступною пізніше цього року, повідомили в OpenAI.

Контекст

OpenAI, яка створила чат-бот ChatGPT, випустила більш потужну та удосконалену версію штучного інтелекту – GPT-4 в березні цього року. 

За даними розробників, відмінність між GPT-4 і його попередньою версією GPT-3.5 є невеликою у звичайній розмові, але відмінності можна буде помітити при складніших завданнях.

Нову версію ШІ в компанії назвали «креативнішою та більш придатною для співпраці». Завдяки ширшим загальним знанням і можливостям, GPT-4 розвʼязує «складні проблеми з більшою точністю».

Найголовніше нововведення – можливість використовувати зображення як вхідні дані й комбінувати їх з текстом. Нейромережу навчили розуміти, що зображено на фото, а також враховувати малюнки та схеми при розвʼязанні задач. Також ШІ може пояснювати дані, подані як діаграми.

Після випуску GPT-4 OpenAI анонсувала поетапне оновлення вже наявних моделей, замість створення нових з нуля. На конференції Economic Times гендиректор компанії Сем Альтман підтвердив, що OpenAI не займається навчанням GPT-5, оскільки перед запуском нової мовної моделі потрібно провести велику підготовчу роботу.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні