Категорія
Новини
Дата

OpenAI розблокувала ChatGPT для України – Федоров

Надпопулярний генеративний чат-бот все ще не працюватиме на тимчасово окупованих територіях, повідомив Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • OpenAI розблокувала доступ до ChatGPT в Україні. «Команда Мінцифри довго працювала над цим рішенням – офіційні листи, дзвінки та зустріч із керівництвом», – написав Федоров у Telegram.
  • Проте обмеження збережуться для тимчасово окупованих Росією територій.
  • Наразі сервіс вільно відкривається з території України без VPN.

Контекст

OpenAI – видавець надпопулярного ШІ-сервісу ChatGPT – поставив Україну до одного списку з Росією, Афганістаном, Білоруссю та Іраном, коли заблокував доступ до своїх продуктів. Сервіси OpenAI були закриті для користувачів із України ще в листопаді 2021-го. Тоді компанія надала можливість користуватися чат-ботом для широкої аудиторії й водночас заявила, що не може «забезпечити безпечний доступ» у деяких країнах.

Раніше OpenAI також заявляла, що обмежила доступ до своїх продуктів для українців, щоб не порушити світові санкції через анексію ОРДЛО та Криму в 2014 році.

За час повномасштабного російського вторгнення OpenAI випустила дві хітові новинки на штучному інтелекті – DALLE-2 та ChatGPT. Базові версії безкоштовні, проте протестувати їх, перебуваючи в Україні, неможливо. На початку лютого 2023-го аудиторія ChatGPT перетнула позначку 100 млн користувачів.

Найбільші фанати технологій в Україні винайшли обхідні шляхи: реєстрацію через європейський або американський номер телефону та вхід через VPN. Інший варіант скористатися ChatGPT – неофіційні сервіси від сторонніх видавців. Наприклад, чат-бот із урізаним функціоналом, що дає змогу підключитися до ChatGPT не напряму, а через Telegram.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні