Категорія
Новини
Дата

OpenAI веде переговори щодо залучення фінансування при оцінці $150 млрд

1 хв читання

Компанія OpenAI підняла свою оцінку для нового інвестраунду до $150 млрд, пише Bloomberg. Стартап хоче залучити кошти не лише у інвесторів, а й у банків, у сумі понад $10 млрд.

Нова оцінка зміцнить статус OpenAI як одного з найбільших і найдорожчих стартапів у світі.

Форум «Енергія бізнесу» у Києві вже 9 жовтня

Бізнес будує нову енергореальність, забезпечуючи незалежність в умовах блекаутів. 9 жовтня на форумі «Енергія бізнесу» обговоримо технології та інвестиції, що змінюють правила гри на енергоринку. Дізнайтеся, як адаптувати бізнес до майбутніх енергетичних викликів, за посиланням. 

Ключові факти

  • Творець чат-бота ChatGPT обговорює можливість залучення $6,5 млрд від інвесторів, а також ще $5 млрд у банків в формі кредитної лінії.
  • Нова оцінка, яка не включає зібрані кошти, значно перевищує оцінку в розмірі $86 млрд, зазначену в тендерній пропозиції компанії на початку цього року.
  • Стартап відмовився від коментарів. Джерела, знайомі з угодою, зазначили, що обговорення ще продовжуються і умови можуть змінитися.
  • Очікується, що раунд фінансування очолитить Thrive Capital. Microsoft Corp., найбільший інвестор компанії, також збирається взяти участь, а Apple Inc. та Nvidia Corp. ведуть переговори щодо інвестування.
  • За даними FT, раунд збору коштів проходить на тлі тиску на виробників моделей ШІ з боку інвесторів, які вимагають отримання прибутку, оскільки непомірні витрати на створення та навчання моделей зростають.

Контекст

OpenAI – не перший великий технологічний стартап, який звернувся до банків Уолл-стріт за кредитною лінією. Безліч технологічних компаній, включаючи Facebook, Alibaba Group Holding Ltd., Uber Technologies Inc. та DoorDash Inc. зверталися за кредитними лініями перед тим, як проводити первинне публічне розміщення акцій, часто для зміцнення банківських відносин. 

Заснована в 2015 році, компанія OpenAI опинилася в центрі швидкого переходу технологічної галузі до ШІ, викликавши інвестиційний ажіотаж з дебютом у 2022 році свого чат-бота ChatGPT. Продукти компанії, здатні генерувати реалістичні зображення і текст всього з декількох слів підказок, привернули увагу як споживачів, так і інвесторів.

Нещодавно OpenAI почала навчання більш потужної моделі штучного інтелекту, яка могла б допомогти їй випереджати зростаючу кількість конкурентів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд