Категорія
Новини
Дата

OpenAI представила нову версію своєї ШІ-моделі – GPT-4o mini

1 хв читання

OpenAI 18 липня презентувала нову версію своєї флагманської ШІ-моделі – GPT-4o mini, пише Bloomberg. Компанія сподівається, що менша та дешевша модель залучить ширше коло розробників і бізнес-клієнтів.

ШІ-стартап OpenAI – лідер у сфері ШІ. Компанія має глобальний вплив, співпрацюючи з дослідниками, організаціями та бізнесом по всьому світу, щоб сприяти розвитку штучного інтелекту.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Деталі

  • Для користувачів ChatGPT Plus і Team оновлена модель буде доступна вже сьогодні, 18 липня, а корпоративним клієнтам її запропонують наступного тижня. GPT-4o mini замінить стару модель GPT-3.5 Turbo.
  • Місія компанії – створення найсучасніших та найпотужніших моделей, проте також є бажання створювати «найкращі невеликі моделі», заявив керівник відділу продуктів API OpenAI Олівер Годемен.
  • Деякі розробники цього тижня вже випробували GPT-4o mini, зазначив Годемен. Так, стартап Superhuman використовував її для створення автоматизованих відповідей на електронні листи, а стартап фінансових послуг Ramp – для вилучення інформації з квитанцій.
  • На першому етапі GPT-4o mini зможе генерувати текст і зображення, а згодом модель навчать обробляти й інші типи контенту.

Контекст

OpenAI стала рушійною силою розвитку ШІ завдяки успіху ChatGPT. У травні цього року OpenAI запустила оновлену версію ШІ-моделі GPT-4 – GPT-4o, яка використовується у її фірмовому продукті ChatGPT. Оновлена модель набагато швидша і покращує можливості роботи з текстом, зображеннями й звуком. 

До запуску GPT-4o передбачалося, що OpenAI анонсує пошукову систему зі штучним інтелектом, яка конкуруватиме з Google та Perplexity, голосовим помічником, вбудованим у GPT-4, або абсолютно новою та покращеною моделлю GPT-5. 

Річний дохід OpenAI зріс більш ніж удвічі, до $3,4 млрд, протягом останніх шести місяців. Річний дохід творця ChatGPT наприкінці 2023 року становив $1,6 млрд.

В останні місяці OpenAI працює над збільшенням доходів своїх продуктів штучного інтелекту, продаючи послуги корпоративним клієнтам. Наприкінці травня компанія підписала контракт із найбільшим корпоративним клієнтом – міжнародною консалтинговою компанією PwC. Також фірма стала першим партнером OpenAI з продажу корпоративних пропозицій ШІ-стартапа іншим підприємствам.

OpenAI почала навчання більш потужної моделі штучного інтелекту, яка могла б допомогти їй випереджати зростаючу кількість конкурентів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд