Категорія
Новини
Дата

OpenAI розпочала навчання нової ШІ-моделі

1 хв читання

OpenAI розпочинає навчання своєї наступної моделі штучного інтелекту та сформувала комітет з безпеки та захисту, який очолить генеральний директор Сем Альтман, йдеться у блозі стартапу. Директори Брет Тейлор, Адам ДʼАнджело та Ніколь Селігман також увійдуть у комітет.

Нова ШІ-модель прийде на зміну технології GPT-4, яка керує її популярним онлайн-чатом-ботом ChatGPT.

Ключові факти

  • Компанія повідомила, що нещодавно розпочала навчання своєї наступної передової моделі, і очікує, що отримані системи виведуть стартап на новий рівень можливостей на шляху до AGI (загальний штучний інтелект). 
  • Стартап створив новий комітет, який відповідатиме за вироблення рекомендацій щодо безпеки проєктів та операцій OpenAI.
  • Його першим завданням буде оцінка та подальший розвиток існуючих методів безпеки OpenAI протягом наступних 90 днів, після чого він поділиться рекомендаціями з радою директорів.
  • За повідомленням компанії, після перевірки радою директорів OpenAI публічно поділиться оновленою інформацією про прийняті рекомендації.

Контекст

OpenAI, яка створила чат-бот ChatGPT, випустила більш потужну та удосконалену версію штучного інтелекту – GPT-4 в березні минулого року. 

За даними розробників, відмінність між GPT-4 і його попередньою версією GPT-3.5 була невеликою у звичайній розмові, але відмінності можна було помітити при складніших завданнях. Найголовніше нововведення GPT-4 полягало у можливості використовувати зображення як вхідні дані й комбінувати їх з текстом. Нейромережу навчили розуміти, що зображено на фото, а також враховувати малюнки та схеми при розвʼязанні задач. Також ШІ може пояснювати дані, подані як діаграми.

14 травня OpenAI запустила оновлену версію своєї ШІ-моделі GPT-4 – GPT-4o. Оновлена модель набагато швидша і покращує можливості роботи з текстом, зображеннями і звуком. Запуск ChatGPT-4o призвів до найбільшого в історії OpenAI стрибка доходів на мобільних пристроях попри те, що оновлена ШІ-модель знаходиться у вільному доступі в інтернеті. Мобільний застосунок ChatGPT заробив $4,2 млн за тиждень.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні