Категорія
Новини
Дата

Чатбот ChatGPT має 200 млн активних користувачів щотижня

1 хв читання

Понад 200 млн людей щотижня використовують чат-бот на основі штучного інтелекту ChatGPT, який розробила компанія OpenAI. Про це речниця OpenAI Тая Крістіансон розповіла The Verge.

Форум «Енергія бізнесу» у Києві вже 9 жовтня

Бізнес будує нову енергореальність, забезпечуючи незалежність в умовах блекаутів. 9 жовтня на форумі «Енергія бізнесу» обговоримо технології та інвестиції, що змінюють правила гри на енергоринку. Дізнайтеся, як адаптувати бізнес до майбутніх енергетичних викликів, за посиланням. 

Ключові факти

  • Майже за рік кількість активних користувачів ChatGPT подвоїлася: зі 100 млн у листопаді 2023-го до 200 млн у серпні 2024-го.
  • Також 92% компаній зі списку Fortune 500 використовують продукти OpenAI, а використання API подвоїлося після випуску дешевшої та розумнішої моделі компанії GPT-4o Mini, сказала Крістіансон.

Контекст

OpenAI злетіла до оцінки $86 млрд із моменту випуску ChatGPT у листопаді 2022 року і випустила серію чат-ботів, здатних виконувати все складніші завдання. Тепер компанія планує залучити додаткові інвестиції при оцінці в $100 млрд, повідомляв CNBC. 

Річний дохід OpenAI зріс більш ніж удвічі, до $3,4 млрд, протягом останніх шести місяців. Річний дохід творця ChatGPT наприкінці 2023 року становив $1,6 млрд.

В останні місяці OpenAI працює над збільшенням доходів своїх продуктів штучного інтелекту, продаючи послуги корпоративним клієнтам. Наприкінці травня компанія підписала контракт із найбільшим корпоративним клієнтом – міжнародною консалтинговою компанією PwC. Також фірма стала першим партнером OpenAI з продажу корпоративних пропозицій ШІ-стартапа іншим підприємствам.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд