Категорія
Новини
Дата

Ощадбанк просить власників євробондів дозволу на помʼякшення умов

Державний Ощадбанк надіслав власникам двох випусків єврооблігацій запит про згоду на зміну низки умов кредитних угод. Про це йдеться у біржовому повідомленні банку, пише «Інтерфакс-Україна».

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Зокрема, йдеться про відмову на період воєнного стану та шести місяців після нього від ковенанту (зобовʼязання) підтримання достатності капіталу.
  • Очікуване зниження коефіцієнта достатності капіталу переважно повʼязане з негативним впливом на економіку України, спричиненим повномасштабним російським вторгненням, заявляють в банку. 
  • Це у свою чергу, призвело до збільшення банком резервів на можливі втрати за кредитами внаслідок негативного впливу на фінансове становище позичальників банку, зазначено в повідомленні.

Контекст

НБУ 25 лютого ухвалив рішення, що не застосовуватиме санкцій до банків за порушення вимог до капіталу, включно з мінімальними вимогами до достатності капіталу.

Також власникам єврооблігацій запропонували погодити затримку публікації звіту за 2021 рік до 30 вересня 2022 року та виплату дивідендів на 318 млн грн 4 березня 2022 року.

Збори власників єврооблігацій призначено на 22 вересня. Фінальна дата голосування за пропозиціями – 19 вересня.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні