Категорія
Новини
Дата

Акції виробника велотренажерів Peloton обвалилися ще на 25%. Власник компанії вже втратив понад $1 млрд

Статки гендиректора Peloton та колишнього мільярдера Джона Фоулі впали приблизно до $350 млн після обвалу акцій виробника тренажерів на 24%, пише Bloomberg. Напередодні CNBC повідомив, що компанія призупиняє виробництво велотренажерів через низький попит, високі ціни та конкуренцію

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Акції Peloton впали на 23,93%, до $24,22, за підсумками торгів 20 січня. Таким чином, статки засновника Peloton Джона Фоулі впали приблизно до $350 млн. Причина – новина про те, що компанія нібито на два місяці призупиняє виробництво велотренажерів та бігових доріжок.
  • «Чутки про те, що компанія припиняє виробництво, – неправдиві», – написав Фоулі в службовій записці для персоналу. За його словами, вирвана з контексту інформація справила помилкове враження.
  • Вранці 21 січня видання Market Rebellion повідомило у Twitter, що Apple планує купити Peloton. Про можливість такої угоди також писала The Motley Fool. Але поки що ні Peloton, ні Apple не прокоментували можливу угоду. Акції Peloton на постмаркеті подорожчали на 9,1%.

Контекст

2020 року популярність Peloton злетіла завдяки тому, що під час карантину люди купували продукцію компанії, щоб тренуватися вдома. З березня 2020-го до березня 2021-го акції Peloton виросли на понад 300%, що забезпечило Фоулі місце у списку мільярдерів від Forbes у 2021-му з власними статками в $1,5 млрд. Наразі погані результати Peloton повʼязані з тим, що популярність тренажерів впала після початку роботи фітнес-клубів.

Акції компанії впали на 35% на тлі слабкої звітності за третій квартал. Після цього статки бізнесмена знизилися приблизно до $850 млн. Загалом із початку 2021 року ціна акцій компанії впала на 85%.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні