Категорія
Новини
Дата

Panasonic планує побудувати у США ще один завод із виробництва акумуляторів для електромобілів вартістю $4 млрд – WSJ

Корпорація Panasonic Holdings, яка є постачальником виробника електромобілів Tesla Inc, веде переговори про будівництво в США додаткового заводу з виробництва акумуляторів для електромобілів вартістю близько $4 млрд, пише The Wall Street Journal із посиланням на джерела.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Японська компанія розглядає Оклахому як місце для свого нового заводу, хоча немає жодних гарантій, що угоди буде досягнуто, кажуть джерела.
  • Виробники електромобілів, зокрема Tesla, збільшують обсяги виробництва та вимагають від постачальників більше акумуляторів, намагаючись скоротити час очікування для багатьох популярних моделей електромобілів. 
  • Panasonic уже спільно з Tesla керує заводом із виробництва акумуляторів у Неваді.
  • Новий завод Panasonic стане доповненням до заводу з виробництва акумуляторів для електромобілів у Канзасі. Люди, знайомі з планами Panasonic, описали ці два заводи як «близнюки» з однаковою потужністю.
  • У квітні Tesla почала постачати автомобілі зі свого нового заводу з виробництва електромобілів в Остіні, штат Техас. Канзас та Оклахома були б зручними місцями для постачання заводу Tesla в Техасі. Крім того, стартап із виробництва електромобілів Canoo Inc., який минулого року оприлюднив угоду про постачання з Panasonic, заявив, що планує звести завод в Оклахомі.
  • Panasonic заявила, що одним з її пріоритетів у США є комерціалізація нового типу літій-іонних акумуляторів, які генеральний директор Tesla Ілон Маск рекламує як найпередовіший елемент у світі.

Контекст

Конкуренти Panasonic також відкривають нові заводи США. General Motors Co. планує побудувати завод із виробництва акумуляторів вартістю $2,6 млрд у Лансінгу, штат Мічиган, спільно з південнокорейським партнером LG Energy Solution Ltd.

Компанія Contemporary Amperex Technology Co., провідний виробник акумуляторів для електромобілів у Китаї, мала намір анонсувати будівництво заводу в Північній Америці вже цього місяця, хоча це оголошення було відкладено після нещодавньої напруженості між США та Китаєм.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні