Категорія
Новини
Дата

Партія Путіна просить владу відправити зброю на Донбас. Чекають на «пряме вторгнення» України

Партія «Єдина Росія» ініціює звернення до російської влади з проханням розпочати постачання військової допомоги на окуповані території Донецької та Луганської областей, пише «Інтерфакс». У Держдумі «припускають» таку ймовірність.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • У «Єдиній Росії» «погодилися, що не можуть кинути людей на свавілля київського режиму», сказав голова фракції Володимир Васильєв.
  • «Ми звертаємося до керівництва нашої країни надати допомогу «Луганській та Донецькій республікам» у вигляді постачання необхідної для стримування агресії військової продукції, а також вжити всіх необхідних заходів для забезпечення безпеки громадян», – сказав Васильєв.
  • У Росії довго чекали, що «у Вашингтоні переможе розумне рішення», але цього не сталося, сказав він.
  • Ідею розпочати постачання озброєнь до ОРДЛО першим публічно висловив секретар генради «Єдиної Росії» Андрій Турчак. Він пояснив необхідність постачання тим, що НАТО «накачує» зброєю Україну та «підштовхує українську хунту до прямого вторгнення на Донбас».
  • У комітеті Держдуми з оборони припускають, що Росія може надати таку допомогу на «тлі посилення технічного оснащення української армії». Проте не йдеться про перетин кордону військовослужбовцями Збройних сил РФ, сказав «Інтерфаксу» заступник голови комітету Юрій Швиткін.
  • У відповідь на питання щодо можливості постачання зброї глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що Москва виступає за виконання Мінських угод і Захід має спонукати Київ до цього.

Контекст

Російська влада заявляла, що посилення контингенту НАТО у Східній Європі призводить до зростання «напруженості», і анонсувала «адекватні заходи реагування».

США мають інформацію, яка вказує на те, що Росія підготувала групу спеціально навчених диверсантів для здійснення провокацій на Донбасі для виправдання подальшого вторгнення в Україну, повідомив 14 січня CNN з посиланням на джерело в Білому домі.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні