Категорія
Новини
Дата

Підстав для «повномасштабного наступу» на Україну з боку Росії немає. В РНБО просять українців не панікувати

Ситуація в Україні – повністю контрольована, заявив секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов після засідання Радбезу. Він просить українців зменшити напруження та «не розганяти паніку» через можливе вторгнення РФ. За словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, загроз функціонуванню національної економіки немає.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Під час засідання РНБО президент Володимир Зеленський заслухав доповіді керівництва військової розвідки, Служби зовнішньої розвідки, міністра оборони та головнокомандувача Збройних сил, міністрів закордонних справ, економіки, енергетики та охорони здоров’я, повідомив секретар РНБО.
  • Данілов наголосив, що українська влада не бачить жодних підстав для «повномасштабного наступу на Україну з боку Росії». За його словами, це «навіть неможливо зробити фізично».
  • Секретар РНБО звернувся до українців з проханням «зменшити напруження, яке існує». Данілов вважає, що ситуація є цілком зрозумілою, «немає ніяких підстав, щоб ми панікували».
  • Водночас Шмигаль заявив, що на сьогодні в Україні один із найвищих рівнів золотовалютних запасів – понад $30 млрд, що дозволяє уряду спільно з НБУ управляти ситуацією і стабільністю валютного курсу. За його словами, станом на 24 січня на Єдиному казначейському рахунку загалом 55,1 млрд грн.

Ключова цитата

«Те, що російські війська пересуваються по території РФ – не новина […] Країна у нас одна, ми її нікому віддавати не збираємось, перемога точно буде за нами […] Наприклад, пан Кличко планує збирати мерів, щоб вирішити, як саме вони захищатимуть країну. У нас для цього є наші Збройні сили, які можуть дати відсіч у разі потреби», — заявив секретар РНБО Олексій Данілов.

Контекст

24 січня президент Володимир Зеленський провів засідання РНБО. Серед питань до розгляду були заявлені заходи із забезпечення національної безпеки від внутрішніх та зовнішніх загроз, стан справ в економіці, енергетиці, протидія пандемії коронавірусу. Зеленський раніше заявляв, що РФ може почати вторгнення у великі міста, зокрема в Харків, нібито на підставі захисту російськомовного населення і це буде «початком великомасштабної війни».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні