Категорія
Новини
Дата

Пашинський вийшов із СІЗО під заставу близько 272 млн грн

Колишній народний депутат Сергій Пашинський вийшов із СІЗО після внесення застави 272,52 млн грн. Про це він написав на сторінці у Facebook. Напередодні суд обрав йому запобіжний захід у справі про викрадення так званих нафтопродуктів Курченка.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Підприємства-члени Національної асоціації підприємств оборонної промисловості внесли за Пашинського заставу.
  • «Я вийшов на свободу, – написав Пашинський. – Мені дуже соромно, що кошти, які повинні були бути використані для виробництва зброї, використані на заставу для мене по фейкових звинуваченнях».
  • Пашинський сказав, що подав заяву про злочин щодо фальсифікації розмов, які представив прокурор під час засідання суду.

Контекст

На початку 2014-го тодішній власник Одеського нафтопереробного заводу Сергій Курченко, тікаючи з України слідом за Віктором Януковичем, залишив по собі майже 100 000 т нафтопродуктів. 

За версією слідства, у 2014-му Сергій Пашинський, обіймаючи посаду в.о. глави Адміністрації президента, посприяв тому, щоб «нафтопродукти Курченка» реалізовувало держпідприємство «Укртранснафтопродукт», яке опинилося під контролем Сергія Тищенка. В ході судового розгляду прокурор наводив докази причетності Пашинського до продажу нафтопродуктів держкомпанією за заниженими цінами приватним компаніям Тищенка.

З осені 2014-го до 2016 року Тищенко начебто неодноразово привозив Пашинському готівку, розповів Forbes співрозмовник у НАБУ на умовах анонімності, адже не уповноважений оприлюднювати ці дані. «Це брехня, – заперечував Пашинський. – Мені образливо це чути».

12 лютого 2024-го представники НАБУ і СБУ прийшли з обшуками до Пашинського. Вищий антикорупційний суд України 26 лютого відправив колишнього народного депутата Сергія Пашинського під варту до 25 квітня з альтернативою застави 272,52 млн грн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні