Категорія
Війна
Дата

«Впевнений, що сяду в СІЗО. Сумку вже склав». У чому звинувачують «сірого кардинала» українського оборонного комплекса Сергія Пашинського. Експлейнер Forbes

Сергій Пашинський /УНІАН

Сергій Пашинський Фото УНІАН

Колишній впливовий депутат Ради та екс в.о. голови Адміністрації президента Сергій Пашинський, 57, от-от може відправитись у СІЗО. Причина – у справі десятирічної давнини про викрадення так званих нафтопродуктів Курченка. «Це суцільний фейк», – каже звинувачений в інтервʼю Forbes. Що стоїть за справою та як можливе увʼязнення «сірого кардинала» українського ВПК вплине на постачання зброї?

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

У понеділок 12 лютого представники НАБУ і СБУ прийшли з обшуками до Пашинського. «Спецпризначенців було дуже багато, – згадує він. – Вони були у бронежилетах, з автоматами, попросили запустити iPad і два телефони, третій не запрацював – його вилучили».

Пашинський – голова Національної Асоціації підприємств оборонної промисловості України, до якої входить велика оборонна компанія «Українська бронетехніка». За 2022 рік вона збільшила виторг у 127 разів – до 13 млрд грн – та закріпилася на першій позиції рейтингу найбільших приватних машинобудівних компаній країни, який склав Forbes. 

У Пашинського нема претензій до самих обшуків. «Штатна ситуація», – визнає експосадовець. Зачепило інше – анонімний телеграм-канал «Джокер» опублікував фото слідчих дій. «Ми подали заяву про порушення Кримінального кодексу людиною, яка злила ці фото», – каже Пашинський.

Що привело правоохоронців додому до Пашинського і чи може ув’язнення «сірого кардинала» ВПК України вплинути на постачання зброї на фронт?

Що таке «нафтопродукти Курченка»?

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні