Peugeot авто /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Peugeot додає ChatGPT в автомобілі для спілкування з водіями

Peugeot e-3008 Фото Getty Images

Автовиробник Peugeot, який належить Stellantis, використає ChatGPT для покращення голосового помічника у своїх автомобілях та фургонах, пише Reuters. Таким чином, французький бренд приєднується до таких конкурентів, як Volkswagen та Mercedes-Benz, у використанні популярного чат-бота зі штучним інтелектом.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Peugeot запустить у середу, 31 січня, пілотну версію сервісу ChatGPT у пʼяти країнах – Франції, Великій Британії, Німеччині, Італії та Іспанії. 
  • Чат-бот зможе підключатися до елементів керування транспортним засобом та відповідати на багато питань загального чи навігаційного характеру.
  • «Ми впроваджуватимемо ChatGPT у всі автомобілі, включаючи нову модель e-3008, і невеликі комерційні автомобілі», – заявив Жером Мішерон, директор Peugeot.
  • Планується, що цього року ця послуга увійде до стандартної комплектації.

Контекст

Минулого року Mercedes-Benz запустив у США тестування, що дозволяє водіям використовувати ChatGPT. Це має допомогти чат-боту давати більш природні відповіді та обробляти запити, починаючи від інформації про пункт призначення і закінчуючи пропозиціями щодо вечері.

Раніше цього місяця Volkswagen заявила, що до середини року її голосовий помічник інтегрує ChatGPT для полегшення інтерактивного діалогу з водіями.

Водночас у січні українські інженери GlobalLogic створили інноваційне рішення для автомобільної індустрії – SDV (Software-Defined Vehicle). Архітектура SDV та додатки для неї дозволяють автомобілю постійно оновлюватися, запам’ятовувати звички власників та навчатися у них. Проєкт, який готовий до впровадження, представили на стенді Amazon AWS під час виставки CES 2024 у США.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні