Категорія
Новини
Дата

Під ознаки олігархів в Україні підпадають 86 осіб – секретар РНБО

1 хв читання

Наразі в Україні під ознаки олігархів підпадають 86 осіб. Про це сказав секретар РНБО Олексій Данілов на нараді щодо виконання закону про олігархів, повідомила пресслужба Радбезу.

Ключові факти 

  • На нараді, в якій взяли участь премʼєр-міністр Денис Шмигаль та в.о. голови СБУ Василь Малюк, обговорювалися етапи формування та ведення Реєстру олігархів, а також проблемні питання реалізації закону, повідомили в РНБО. 
  • Данілов акцентував на важливості посилення міжвідомчої співпраці для підвищення ефективності його виконання. За результатами наради дано низку доручень Кабміну, АМКУ, СБУ та НБУ.
  • Списку з прізвищами людей, які можуть підпадати під визначення «олігарх», наразі немає.

Контекст

Верховна Рада ухвалила закон про олігархів, який передбачає створення спеціального реєстру у вересні минулого року. Зокрема, особам із цього списку заборонено фінансувати політичні партії, мати вплив на ЗМІ, брати участь у великій приватизації, а також подавати спеціальну декларацію. 

В РНБО планували визначити перших олігархів до кінця травня 2022 року. 

На початку червня голова НАЗК Олександр Новіков в інтервʼю Forbes заявив, що через війну ідея створення реєстру олігархів втратила актуальність. Проте, 29 червня президент Володимир Зеленський ввів у дію положення про реєстр олігархів, яке затвердила РНБО.

11 липня найбагатша людина України – Рінат Ахметов – повідомив, що його компанія SCM виходить з медійного бізнесу. Причиною він назвав закон про олігархів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні