Категорія
Новини
Дата

Під ознаки олігархів в Україні підпадають 86 осіб – секретар РНБО

Наразі в Україні під ознаки олігархів підпадають 86 осіб. Про це сказав секретар РНБО Олексій Данілов на нараді щодо виконання закону про олігархів, повідомила пресслужба Радбезу.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти 

  • На нараді, в якій взяли участь премʼєр-міністр Денис Шмигаль та в.о. голови СБУ Василь Малюк, обговорювалися етапи формування та ведення Реєстру олігархів, а також проблемні питання реалізації закону, повідомили в РНБО. 
  • Данілов акцентував на важливості посилення міжвідомчої співпраці для підвищення ефективності його виконання. За результатами наради дано низку доручень Кабміну, АМКУ, СБУ та НБУ.
  • Списку з прізвищами людей, які можуть підпадати під визначення «олігарх», наразі немає.

Контекст

Верховна Рада ухвалила закон про олігархів, який передбачає створення спеціального реєстру у вересні минулого року. Зокрема, особам із цього списку заборонено фінансувати політичні партії, мати вплив на ЗМІ, брати участь у великій приватизації, а також подавати спеціальну декларацію. 

В РНБО планували визначити перших олігархів до кінця травня 2022 року. 

На початку червня голова НАЗК Олександр Новіков в інтервʼю Forbes заявив, що через війну ідея створення реєстру олігархів втратила актуальність. Проте, 29 червня президент Володимир Зеленський ввів у дію положення про реєстр олігархів, яке затвердила РНБО.

11 липня найбагатша людина України – Рінат Ахметов – повідомив, що його компанія SCM виходить з медійного бізнесу. Причиною він назвав закон про олігархів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні