Категорія
Новини
Дата

Підтримка агропроєктів. ПУМБ збільшив фінансування на 70% за півтора року війни

Банк ПУМБ бізнесмена Ріната Ахметова збільшив фінансування аграрних проєктів на 70% за півтора року війни, повідомив заступник голови правління фінустанови Сергій Магдич на Forbes AgriFood.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Портрет клієнта банку в агропереробці – це масовий, малий бізнес та великі компанії. Під час кредитування ПУМБ звертає увагу на капіталізацію, репутацію, якість підготовки бізнес-моделі та інші метрики, повідомив Магдич.
  • Європейський банк реконструкції та розвитку загалом надав Україні фінансування на понад €3 млрд з початку повномасштабного вторгнення, у тому числі €520 млн для агросектору, повідомила Анна Лебединець, асоційована директорка, старша банкірка ЄБРР. Портрет клієнта ЄБРР – це в більшості випадків середній та великий бізнес.
  • Жоден український банк з приватним капіталом поки що не співпрацює з ЄБРР, розповів Магдич.

Контекст

ЄБРР збільшив обсяги інвестицій після російського вторгнення у лютому 2022 року і вже у жовтні 2023 року перевищив свою мету інвестувати €3 млрд в Україні протягом 2022–2023 років.

У травні 2023 року ЄБРР у своєму звіті «Регіональні економічні перспективи» повідомив, що пʼятирічний період відновлення України вимагатиме додаткових інвестицій у розмірі близько $50 млрд на рік завдяки припливу іноземного капіталу, зокрема приватного.

У 2023 році керуючі ЄБРР ухвалили рішення збільшити оплачений капітал на €4 млрд, до €34 млрд, із метою надання подальшої підтримки Україні.

ЄБРР надав €2,1 млрд в Україні у 2023 році, що на 23,5%, або на €0,4 млрд, більше, ніж у 2022-му. Загальний обсяг коштів, виділених в Україні з початку російського вторгнення, сягнув €3,8 млрд.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні