Категорія
Новини
Дата

Пітер Тіль залишає раду директорів Meta. Один із перших інвесторів Facebook займеться політикою

Пітер Тіль залишає раду директорів Meta Platforms, щоб зосередитись на політиці. Один із перших інвесторів Facebook та довірена особа Марка Цукерберга не висуватиме свою кандидатуру на майбутній раді директорів, повідомила компанія.

Ключові факти

  • Тіль, який підтримує кандидатів із команди експрезидента Дональда Трампа, візьме участь у проміжних виборах у листопаді, пише NYT з посиланням на джерело, знайоме з планами мільярдера.
  • Meta втратить найпомітніший консервативний голос у своїй раді директорів, зазначає видання. В останні роки рада, що складається з 10 осіб, кардинально змінилася. Багатьох із його членів замінили підприємці із Кремнієвої долини.
  • Глава Meta Марк Цукерберг подякував Пітеру Тілю за «все, що він зробив для компанії». Тіль у свою чергу сказав, що для нього «було честю працювати з одним із найбільших підприємців нашого часу».

Контекст

Тіль входить до ради директорів Meta з 2005 року. Він був одним з перших інституційних інвесторів Facebook. 18 років тому Тіль інвестував у соцмережу $500 000, коли компанія оцінювалася у $4,9 млн. Це дозволило Тілю, який разом зі своєю венчурною компанією Founders Fund отримав 10-відсоткову частку у соцмережі, отримати місце у її раді директорів. Також він був співзасновником PayPal і є членом так званої «мафії PayPal» – групи впливових гравців у сфері технологій, які на ранньому етапі досягли успіху в галузі платіжних технологій та стали ще більш впливовими.

За останній рік Тіль, статки якого Forbes оцінює у $2,6 млрд, став одним із найбільших спонсорів Республіканської партії США. Минулого року він виділив по $10 млн на кампанії двох своїх протеже: Блейка Мастерса, що балотується в Сенат від Арізони, та Джей Ді Венса, який балотується в Сенат від Огайо.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні