Категорія
Новини
Дата

Пивоварний гігант Carlsberg продав компанію «Балтика» у Росії

Данська пивоварна корпорація Carlsberg Group знайшла покупця на компанію «Балтика» у Росії, йдеться у прессрелізі компанії. Продаж російського бізнесу група анонсувала невдовзі після повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Ключові факти

  • Угоду про продаж ТОВ «Пивоварна компанія «Балтика» компанія підписала 23 червня. Її ще мають схвалити російські регулятори. 
  • Тому Carlsberg Group не називає терміни остаточного завершення продажу активів у Росії. Покупця компанія також не розкриває.
  • Відокремити бізнес у РФ від роботи групи було важко, йдеться у повідомленні. Процес складався з близько 150 робочих потоків із бізнес-функцій, інвестиції в обладнання для пивоварень та ІТ-інфраструктуру на ринках за межами Росії у розмірі понад 150 мільйонів датських крон (близько $15 млн).

Контекст

Продаж «Балтики» Carlsberg Group анонсувала 28 березня 2022 року. Тоді ж виробник зупинив інвестиції в РФ, припинив виробництво, продаж і рекламу бренду.

У квітні зʼявилася інформація про те, що можливим покупцем пивоварної компанії може стати підконтрольний турецькій Anadolu Efes AB InBev Efes.

«Балтика» управляє заводами у восьми містах: Воронежі, Новосибірську, Ростові-на-Дону, Самарі, Санкт-Петербурзі, Тулі, Хабаровську та Ярославлі. Компанія оцінювала свою частку на російському ринку приблизно у 27%.

У 2021 році виручка російського бізнесу Carlsberg становила 6,5 млрд данських крон, операційний прибуток – 682 млн датських крон (близько $1 млрд та $100 млн відповідно).

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні