Категорія
Новини
Дата

Carlsberg слідом за Heineken повнісю виходить з ринку РФ

Данська пивоварна група Carlsberg слідом за концерном Heineken заявила про повний вихід з ринку Росії. Раніше Carlsberg тимчасово припинила діяльність на території держави-агресора. Про це повідомила пресслужба групи.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Carlsberg вирішила повністю позбутися бізнесу в РФ. Після завершення процесу, компанія не матиме ніякої присутності в Росії, зазначає пресслужба.
  • Бізнес групи в РФ буде розглядатися як актив, утримуваний для продажу, до завершення вибуття.
  • Компанія буде переоцінена, що фактично призведе до значного списання активів, зазначили в пресслужбі.
  • Carlsberg працевлаштовувала 8 400 співробітників у Росії. До завершення виходу з ринку компанія підтримуватиме обмежений рівень операцій, щоб підтримувати цих працівників. Будь-який прибуток, отриманий під час гуманітарної кризи, компанія передасть Україні.

Контекст

У 2021 році виручка російського бізнесу Carlsberg становила 6,5 млрд данських крон, операційний прибуток – 682 млн датських крон (близько $1 млрд та $100 млн відповідно).

Вранці 28 березня пвоварний концерн Heineken заявив, що припиняє свою діяльність на території РФ. Бізнес буде передано новому власнику. Сім заводів, що належать нідерландській компанії, продовжуватимуть роботу на російському ринку до передачі новому власнику. Компанія не отримає грошей за активи й спише збитки на €400 млн.

9 березня Heineken повідомила, що припинить випуск пива під своїм брендом, але не планувала припиняти роботу в РФ. Раніше про вихід з російського ринку оголосила Anheuser-Busch InBev, а Carlsberg заявляв, що призупиняє інвестиції в РФ та постачання імпортного пива.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні