Категорія
Новини
Дата

Платформа X після попередження ЄС видалила сотні облікових записів, повʼязаних із ХАМАС

Соціальна мережа X (раніше – Twitter) видалила сотні облікових записів, повʼязаних із ХАМАС, і вжила заходів щодо видалення або маркування десятків тисяч фрагментів контенту після нападу бойовиків на Ізраїль, заявила гендиректорка компанії Лінда Яккаріно, пише Reuters.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Цей крок було зроблено у відповідь на 24-годинний ультиматум єврокомісара Тьєррі Бретона Ілону Маску з вимогою протидіяти поширенню дезінформації на його платформі після нападу ХАМАС, щоб відповідати новим правилам ЄС щодо онлайн-контенту.
  • Бретон вказував на те, що Х використовувалася для поширення незаконного контенту та дезінформації в ЄС, він сказав, що його команда проаналізує відповідь Яккаріно і ухвалить рішення про подальші кроки.
  • X перерозподілила ресурси і переорієнтувала внутрішні команди на вирішення ситуації, сказала Яккаріно. Вона додала, що компанія зібрала групу лідерів для оцінки ситуації незабаром після нападу на Ізраїль.
  • За її словами, X відповів на більш ніж 80 запитів на видалення, отриманих у ЄС, у встановлені терміни і не отримав жодних повідомлень від Європолу щодо незаконного контенту на платформі.

Контекст

Нещодавно ухвалений Закон про цифрові послуги (DSA) вимагає від великих онлайн-платформ, зокрема Facebook та Х, робити більше для видалення незаконного контенту та вживати заходів щодо усунення ризиків для громадської безпеки та громадянського дискурсу.

Європейський комісар з питань внутрішньої торгівлі та послуг Тьєррі Бретон у вівторок порадив Ілону Маску боротися з поширенням дезінформації на його платформі X (раніше – Twitter) після раптового нападу бойовиків ХАМАС на Ізраїль. За словами Бретона, йдеться про фейковий контент і прославлення насильства в X. «Я закликаю вас забезпечити швидку, точну та повну відповідь на цей запит протягом наступних 24 годин», – наголосив єврокомісар.

У середу, 11 жовтня, Бретон зробив аналогічне попередження компанії Meta, надавши компанії 24 години, щоб проінформувати його про заходи, вжиті для протидії поширенню дезінформації на її платформах після нападу на Ізраїль.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні