Фейки і прославлення насильства. У ЄС закликали Ілона Маска боротися з поширенням дезінформації в X /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Фейки і прославлення насильства. У ЄС закликали Ілона Маска боротися з поширенням дезінформації в X

Getty Images

Європейський комісар з питань внутрішньої торгівлі та послуг Тьєррі Бретон у вівторок порадив Ілону Маску боротися з поширенням дезінформації на його платформі X (раніше – Twitter) після раптового нападу бойовиків ХАМАС на Ізраїль, щоб відповідати новим правилам ЄС щодо онлайн-контенту, пише Reuters.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Бретон заявив, що має свідчення того, що X використовується для поширення незаконного контенту і дезінформації в Європейському Союзі. «Тому я запрошую вас терміново переконатися в ефективності ваших систем і повідомити про вжиті антикризові заходи моїй команді», – написав Бретон у листі Маску.
  • Бретон не уточнив, про яку саме дезінформацію йдеться.
  • Відповідаючи на повідомлення Бретона, Маск сказав, що політика його компанії полягає в тому, що все є відкритим і прозорим. «Будь ласка, перерахуйте порушення, на які ви посилаєтеся, на X, щоб громадськість могла їх побачити», – відповів мільярдер.
  • Бретон сказав, що Маск знає, у чому проблема. «Ви добре обізнані про повідомлення ваших користувачів – і влади – про фейковий контент і прославлення насильства», – відповів він Маску на X.
  • Правила онлайн-контенту, відомі як Закон про цифрові послуги (DSA), вимагають, щоб X та інші великі онлайн-платформи видаляли незаконний контент і вживали заходів щодо усунення ризиків для громадської безпеки та цивільного дискурсу.
  • «З огляду на терміновість я також очікую, що ви звʼяжетесь з відповідними правоохоронними органами та Європолом і забезпечите оперативне реагування на їхні запити», – додав Бретон.
  • Він сказав, що його команда також стежитиме за Маском щодо інших невідкладних питань, повʼязаних із дотриманням DSA. «Я закликаю вас забезпечити швидку, точну та повну відповідь на цей запит протягом наступних 24 годин», – наголосив єврокомісар.
  • Недотримання DSA може призвести до штрафів ЄС до 6% від світового обороту компанії.

Контекст

З того часу, як наприкінці 2022 року мільярдер Маск придбав Twitter, компанію звинуватили у поширенні антисемітизму, розпалюванні ненависті та дезінформації.

Нещодавно соцмережу X було названо найбільшим засобом поширення дезінформації, про це заявила віцепрезидентка Європейської комісії Вера Йоурова. Європейський Союз закликав платформи Кремнієвої долини підвищити свою пильність у боротьбі з російськими наративами.

Дослідницька організація Reset.Tech Australia повідомила, що X Ілона Маска відключила функцію, що дозволяє користувачам повідомляти про дезінформацію про вибори.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні