Категорія
Новини
Дата

Податкова з кінця квітня анулювала пʼять ліцензій на виробництво тютюнових виробів  

1 хв читання

Державна податкова служба за останні чотири місяці анулювала пʼять ліцензій на права виробництва тютюнових виробів та відмовила у видачі нових ліцензій ще девʼяти компаніям. Йдеться у відповіді пресслужби податкової на запит Forbes Ukraine.

За даними «Kantar Україна», нелегальний ринок сягає 18%, а минулого року бюджет втратив 23,5 млрд грн через тіньових виробників. 

Даруємо 40% знижки на річну підписку Forbes Digital. Пропозиція діє за промокодом SEPT40 до 18 вересня включно. Оформлюйте за посиланням.

Ключові дані 

  • У податковій не розголошують назви цих компаній, посилаючись на конфіденційність інформації. За даними співрозмовників Forbes у парламенті та правоохоронних органах податкова відмовила «Винниківській тютюновій фабриці» у продовженні ліцензії. 
  • Також ліцензію втратила фабрика «Імперіал табак» в Одесі, повідомили згадані посадовці. (Компанія має співзвучну назву з міжнародним брендом Imperial Tobacco, але це різні компанії. Фабрика «Імперіал табак», яка втратила ліцензію, розташована в Одесі та має лише тринадцять виробничих ліній).

Контекст 

Бюро економічної безпеки (БЕБ) понад три місяці проводить обшуки на «Винниківській тютюновій фабриці», «Українському тютюновому виробництві», «Імперіал табак», «Маршалл файнест тобакко» та «Табако дім». Причина – слідчі підозрюють їх у виготовленні нелегальних сигарет. 

Наразі усі п’ять фабрик не виробляють і не розповсюджують нелегальну продукцію, а на підприємствах вилучається товар для проведення експертизи, запевнив виконувач обовʼязків директора бюро Сергій Перхун під час засідання фінансового комітету Ради. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд