Категорія
Новини
Дата

Покровський ГЗК призупинив видобування руди й випуск концентрату. Працівники займуться розбором брухту

Покровський гірничо-збагачувальний комбінат (ГЗК) призупиняє свою основну діяльність з видобутку руди й випуску концентрату. Про це повідомив голова правління ГЗК Сергій Шуваєв на зустрічі з представниками профспілок. Раніше через обстріли роботу призупинив Марганецький ГЗК.

Ключові факти

  • Керівництво Покровського ГЗК спростувало інформацію про повне закриття комбінату та звільнення персоналу. За словами Шуваєва, ГЗК насправді призупиняє діяльність для накопичення запасів товарно-матеріальних цінностей (ТМЦ) та проведення ремонтних робіт.
  • Персонал підприємства керівництво обіцяє задіяти на виконанні послуг для замовників. Зокрема, це працівники електроремонтного, ремонтно-механічного, ремонтно-будівельного, залізничного та автотранспортного цехів, а також центральної енерголабораторії. В роботі залишаються водовідливи та співробітники, які їх обслуговують.
  • Комбінат планує займатись відвантаженням та розбором брухту, який можна реалізувати. Окрім того, на підприємстві є ТМЦ, котрі роками накопичувались на складах, а у виробництві так і не знадобились.
  • Серед основних проблем, які впливають на роботу комбінату Шуваєв назвав падіння попиту і вартості продукції, що містить марганець. Він наголосив, що у 2021 році об’єм реалізації готової продукції ГЗК перевищував 1 млн т, у 2022 році цей показник зменшився майже втричі, а в поточному – ще вдвічі.

Контекст

Покровський ГЗК − найбільший в Україні виробник марганцевої руди. Основні споживачі продукції – підприємства сталеливарної та феросплавної галузей.

По 24,3% акцій ПАТ «Покровський ГЗК» належить чотирьом кіпрським компаніям – Profetis Enterprises Limited, Exseed Investmens Limited, Clemente Enterprises Limited і Alexton Holdings Limited, які повʼязані з так званою групою «Приват» Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова.

В липні цього року Покровський ГЗК після 4-місячного простою ввів у експлуатацію Чкаловську збагачувальну фабрику.

У вересні комбінат виробив перші тонни марганцевого агломерату на Богданівській збагачувально-агломераційній фабриці після тривалого простою. За місяць БЗАФ планувала виробити 15 000 т агломерату.

30 жовтня ще один комбінат, який повʼязують з групою «Приват» – Марганецький ГЗК – повідомив, що зупинив видобуток та переробку марганцевої руди через постійні ворожі обстріли і брак води.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні