Сільвіо Берлусконі /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Помер колишній премʼєр-міністр Італії Сільвіо Берлусконі

Сільвіо Берлусконі Фото Getty Images

Колишній прем’єр-міністр Італії та багаторічний лідер партії «Вперед, Італіє!» Сільвіо Берлусконі помер у лікарні, куди його доправили кілька днів тому. Про це пише Corriere della Sera. Раніше повідомлялося, що він хворів на лейкоз.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Минулого тижня 87-річного Берлусконі повторно госпіталізували до лікарні Сан-Раффаеле в Мілані, звідки його виписали в середині травня.
  • Перед тим політика доставили до лікарні 5 квітня й залишили в реанімації на 10 днів. Тоді стало відомо, що у Берлусконі рак крові.

Контекст

Берлусконі часто хворів в останні роки – 2016-го переніс операцію на серці й кілька разів потрапляв до лікарні з моменту зараження COVID-19 три роки тому.

Партія «Вперед, Італіє!» – частина правої коаліції премʼєр-міністерки Джорджії Мелоні, хоча сам Берлусконі й не обіймав жодної посади в уряді. 

Берлусконі називали «другом Путіна» за його підтримку режиму російського диктатора. У лютому 2023 року він розкритикував премʼєра Італії Джорджу Мелоні за зустріч із президентом України Володимиром Зеленським. Він звинуватив Україну в тому, що вона «нападала на Донбас», і закликав припинити підтримку української армії.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні