Сільвіо Берлусконі /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Помер колишній премʼєр-міністр Італії Сільвіо Берлусконі

1 хв читання

Сільвіо Берлусконі Фото Getty Images

Колишній прем’єр-міністр Італії та багаторічний лідер партії «Вперед, Італіє!» Сільвіо Берлусконі помер у лікарні, куди його доправили кілька днів тому. Про це пише Corriere della Sera. Раніше повідомлялося, що він хворів на лейкоз.

Ключові факти

  • Минулого тижня 87-річного Берлусконі повторно госпіталізували до лікарні Сан-Раффаеле в Мілані, звідки його виписали в середині травня.
  • Перед тим політика доставили до лікарні 5 квітня й залишили в реанімації на 10 днів. Тоді стало відомо, що у Берлусконі рак крові.

Контекст

Берлусконі часто хворів в останні роки – 2016-го переніс операцію на серці й кілька разів потрапляв до лікарні з моменту зараження COVID-19 три роки тому.

Партія «Вперед, Італіє!» – частина правої коаліції премʼєр-міністерки Джорджії Мелоні, хоча сам Берлусконі й не обіймав жодної посади в уряді. 

Берлусконі називали «другом Путіна» за його підтримку режиму російського диктатора. У лютому 2023 року він розкритикував премʼєра Італії Джорджу Мелоні за зустріч із президентом України Володимиром Зеленським. Він звинуватив Україну в тому, що вона «нападала на Донбас», і закликав припинити підтримку української армії.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні