Категорія
Новини
Дата

Постачальники Apple нарощують виробництво за межами Китаю – Bloomberg

Індія та Вʼєтнам стають виробничими центрами Apple Inc., оскільки партнери компанії прагнуть підвищити стійкість ланцюжка постачань, значною мірою зосередженого на Китаї з його геополітичними проблемами та високим рівнем захворюваності на Covid, пише Bloomberg із посиланням на аналітиків.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • За словами аналітиків Counterpoint Research, ключові виробники електроніки швидше диверсифікують свої потужності в усьому світі, використовуючи переваги місцевої політики стимулювання. На їхню думку, це може привести до того, що провідний партнер Hon Hai Precision Industry Co. перемістить до 30% своїх потужностей у ці азійські країни та Бразилію.
  • Вони попереджають, що пряма заміна для Китаю не скоро зʼявиться у планах, проте такі фірми, як Hon Hai (також відома як Foxconn) і тайванська Pegatron Corp. закладають основу для виконання більшої частини робіт зі складання та пакування продуктів за межами Китаю. «На чолі з Foxconn і Pegatron компанії вже вклали кошти в заводи, виробничі лінії та навчання персоналу в Індії», – кажуть вони. 
  • Величезне населення і високий рівень народжуваності роблять Індію привабливим ринком збуту кінцевої продукції, і навіть виробничої бази, тоді як робоча сила Вʼєтнаму пропонує нижчу вартість робочої сили, ніж у Китаї. Згідно зі звітом, Вʼєтнам залучив 21 постачальника Apple для роботи в країні, хоча він не має можливості виробляти iPhone.
  • За даними Світового банку, у Китаї з 2020 року спостерігається скорочення робочої сили. За словами аналітиків, складність виробництва моделей iPhone 14 та iPhone 14 Plus значно знизилася. «Тепер заводи в Індії можуть виробляти iPhone 14 практично одночасно із заводами в Китаї», – написали аналітики. 

Контекст

У вересні компанія заявила, що вироблятиме свій останній iPhone 14 в Індії, оскільки технологічний гігант переносить частину свого виробництва з Китаю, щоб хеджувати ризики, повʼязані зі зростанням напруженості у відносинах між Вашингтоном і Пекіном.

За оцінками TrendForce, частка виробництва Apple в Індії перевищить 5% у 2023 році та зростатиме з роками.

Американський техногігант Apple відмовився від планів збільшення виробництва смартфонів iPhone 14 через слабкий попит, писав у вересні Bloomberg із посиланням на власні джерела.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні