Категорія
Новини
Дата

Постачальники Apple нарощують виробництво за межами Китаю – Bloomberg

1 хв читання

Індія та Вʼєтнам стають виробничими центрами Apple Inc., оскільки партнери компанії прагнуть підвищити стійкість ланцюжка постачань, значною мірою зосередженого на Китаї з його геополітичними проблемами та високим рівнем захворюваності на Covid, пише Bloomberg із посиланням на аналітиків.

Ключові факти

  • За словами аналітиків Counterpoint Research, ключові виробники електроніки швидше диверсифікують свої потужності в усьому світі, використовуючи переваги місцевої політики стимулювання. На їхню думку, це може привести до того, що провідний партнер Hon Hai Precision Industry Co. перемістить до 30% своїх потужностей у ці азійські країни та Бразилію.
  • Вони попереджають, що пряма заміна для Китаю не скоро зʼявиться у планах, проте такі фірми, як Hon Hai (також відома як Foxconn) і тайванська Pegatron Corp. закладають основу для виконання більшої частини робіт зі складання та пакування продуктів за межами Китаю. «На чолі з Foxconn і Pegatron компанії вже вклали кошти в заводи, виробничі лінії та навчання персоналу в Індії», – кажуть вони. 
  • Величезне населення і високий рівень народжуваності роблять Індію привабливим ринком збуту кінцевої продукції, і навіть виробничої бази, тоді як робоча сила Вʼєтнаму пропонує нижчу вартість робочої сили, ніж у Китаї. Згідно зі звітом, Вʼєтнам залучив 21 постачальника Apple для роботи в країні, хоча він не має можливості виробляти iPhone.
  • За даними Світового банку, у Китаї з 2020 року спостерігається скорочення робочої сили. За словами аналітиків, складність виробництва моделей iPhone 14 та iPhone 14 Plus значно знизилася. «Тепер заводи в Індії можуть виробляти iPhone 14 практично одночасно із заводами в Китаї», – написали аналітики. 

Контекст

У вересні компанія заявила, що вироблятиме свій останній iPhone 14 в Індії, оскільки технологічний гігант переносить частину свого виробництва з Китаю, щоб хеджувати ризики, повʼязані зі зростанням напруженості у відносинах між Вашингтоном і Пекіном.

За оцінками TrendForce, частка виробництва Apple в Індії перевищить 5% у 2023 році та зростатиме з роками.

Американський техногігант Apple відмовився від планів збільшення виробництва смартфонів iPhone 14 через слабкий попит, писав у вересні Bloomberg із посиланням на власні джерела.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні