Категорія
Новини
Дата

Apple відмовляється від збільшення виробництва iPhone 14 на тлі падіння попиту на смартфони

Американський техногігант Apple відмовився від планів збільшення виробництва смартфонів iPhone 14 через слабкий попит, пише Bloomberg із посиланням на власні джерела.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Apple повідомив постачальникам, що більше не наполягатиме на збільшенні випуску iPhone 14 на 6 млн смартфонів у другому півріччі, кажуть співрозмовники агентства. 
  • Компанія планує виробити 90 млн смартфонів, майже стільки ж, скільки у другому півріччі попереднього року, і на рівні прогнозу компанії, оприлюдненого цього літа.
  • Apple переглянув прогнози виробництва напередодні презентації iPhone 14. Постачальники готувалися до зростання замовлень на смартфони на 7%, зазначає Bloomberg. Але попит на нові моделі виявився обмеженим. Зокрема, продажі iPhone у Китаї – найбільшому ринку збуту – знижуються через економічний спад у КНР.

Контекст

Майже всі компанії – розробники смартфонів, окрім Samsung та Apple, у своїх звітах за другий квартал 2022 року вказали на зниження постачання смартфонів. За даними International Data Corp., світові постачання телефонів скоротилися на 9% минулого кварталу порівняно з 2021 роком. 

Китайські бренди, такі як Xiaomi, Vivo й Oppo, фіксують помітний спад продажів. Наприклад, Xiaomi повідомила про 26-відсоткове падіння постачання смартфонів у другому кварталі за умов аналогічного падіння виторгу.

Раніше стало відомо, що Apple запускає виробництво iPhone 14 в Індії набагато раніше, ніж очікувалося, – лише через три тижні після його презентації. Компанія прагне диверсифікувати виробництво своєї техніки.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні