Категорія
Новини
Дата

Права на фільми та ігри за «Володарем перснів» виставлять на продаж за $2 млрд – Variety

Компанія підприємця Сола Зенца Zaentz Co виставить на аукціон свій пакет прав на твори Джона Р. Р. Толкіна «Володар перснів» та «Хоббіт», пише Variety. Вартість пакету прав складе щонайменше $2 млрд.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Права включатимуть ліцензію на випуск фільмів, комп'ютерних та настільних ігор, фанатську продукцію та парки розваг.
  • Для організації угоди Zaentz Co. найняла спеціалістів міжнародного інвестиційного банку ACF. Вони безпосередньо запропонують пакет прав потенційним покупцям.
  • Zaentz Co. виставить права на продаж цього року не випадково – у вересні на Amazon вийде серіал «Володар перснів: Персні влади». Amazon стане одним із основних претендентів на деякі ліцензії, зазначає видання.

Контекст

Сол Зенц купив права на фільми, сценічне та торгове оформлення «Володаря перснів» та «Хоббіта» у 1976 році за $15 млн. Угода не включала ліцензію на виробництво серіалів тривалістю більше восьми епізодів, що дало можливість Amazon домовитися про зйомки свого шоу безпосередньо зі спадкоємцями Толкіна.

Після випуску трилогії «Володар перснів» правами на відеоігри з франшизи мала студія Electronic Arts. Після 2009 року за створення ігор взялася Warner Bros. Компанія зберігає деякі права на фільм «Володар перснів» через право власності на New Line Cinema, яка продюсувала трилогію. Saul Zaentz Co. вважає, що права повернулися до неї у 2021 році, оскільки Warner Bros. не займалася виробництвом нових фільмів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні