Категорія
Новини
Дата

Прибуток Saudi Aramco досяг рекордних $39,5 млрд за квартал. Раніше нафтова компанія стала найдорожчою у світі

За перший квартал 2022 року найбільша у світі нафтокомпанія Saudi Aramco заробила на 82% більше, ніж роком раніше, пише Bloomberg. Це стало рекордом із моменту її виходу на IPO у 2019 році.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Saudi Aramco за перші три місяці 2021 року отримала $39,5 млрд чистого прибутку, свідчать дані фінансової звітності компанії. Аналітики очікували максимум $38,5 млрд.
  • Стрімке зростання прибутку повʼязане з підвищенням цін на нафту на тлі війни в Україні, зазначає агентство. За перший квартал вартість нафти підскочила на 45%, до $110 за барель. 
  • На фінрезультати також вплинуло збільшення видобутку, який за перший квартал перевищив 10 млн барелів на день. Це на 20% більше у порівнянні з аналогічним періодом 2021 року.
  • Вільний грошовий потік Saudi Aramco досягає $31 млрд. Компанія достроково погасила заборгованість $8 млрд перед суверенним фондом Саудівської Аравії.

Контекст

У грудні 2019 року Saudi Aramco провела IPO та залучила рекордні $25,6 млрд. У межах IPO компанія отримала оцінку в $1,7 трлн. Таким чином, саудівська держкомпанія вперше обігнала Apple, яка довгий час була найдорожчою компанією у світі.

Чистий прибуток Saudi Aramco за підсумками 2021 року досяг $110 млрд, у 2020 році – $49 млрд.

Минулого тижня Saudi Aramco вдруге обігнала Apple і стала найдорожчою публічною компанією у світі. Її вартість оцінили у $2,43 трлн, але після публікації звітності капіталізація нафтокомпанії продовжує зростати і вже сягнула $2,46 трлн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні