Категорія
Новини
Дата

Saudi Aramco стала найдорожчою в світі. Нафтова компанія обійшла Apple за капіталізацією

Національна нафтова компанія Саудівської Аравії Saudi Aramco стала найдорожчою компанією в світі, обійшовши за капіталізацією американського техногіганта Apple Inc., пише Bloomberg.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Завдяки зростанню цін на нафту капіталізація Saudi Aramco у середу досягнула $2,43 трлн, що перевищило показник Apple уперше з 2020 року.
  • Капіталізація виробника iPhone впала на 5,2%, до $146,5 за акцію, що дало йому оцінку в $2,37 трлн.
  • Енергетичні компанії виграють завдяки інфляції та обмеженій пропозиції на ринку енергоносіїв. «У багатьох високотехнологічних компаніях зараз триває панічний продаж акцій, а гроші з цих активів, схоже, спрямовуються і на енергетику, враховуючи ціни на ринку», – сказав експерт з інвестицій Тім Грискі.

Контекст

На початку року ринкова вартість Apple становила $3 ​​трлн, що приблизно на $1 трлн більше, ніж у Aramco. Однак відтоді Apple впала майже на 20%, а Aramco зросла на 28%. 

У грудні 2019 року Saudi Aramco провела IPO та залучила рекордні $25,6 млрд. У межах IPO компанія отримала оцінку в $1,7 трлн. Таким чином, саудівська держкомпанія вперше обігнала Apple, яка довгий час була найдорожчою компанією у світі.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні