Категорія
Новини
Дата

ПриватБанк обрав нового голову правління. Ним став австрійський банкір

Наглядова рада ПриватБанку призначила Герхарда Бьоша новим головою правління. З попереднім головою контракт завершився ще в січні.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Бьош вступить на посаду після погодження Національним банком України.
  • Завершення конкурсного відбору є важливим фактором для подальшого розвитку та успіху банку, зазначила пресслужба.

Довідка

64-річний Бьош почав свою банківську кар’єру з економічних досліджень у сфері процентних ставок і валютних прогнозів, якими займався упродовж 1986–1993 років

З 1993 по 2004 рік працював у банках начальником управління казначейства та інвестиційного банкінгу, начальником казначейства та ринків капіталів, начальником управління комерційного банкінгу, начальником відділу торгів управління казначейства.

З 2004-го почав роботу в Райффайзен Центральбанк. З березня 2006 року призначений на посаду заступника голови правління цього банку, а з листопада 2010-го став першим заступником голови правління Райффайзен Банку Аваль.

Контекст

Попередній голова правління ПриватБанку Петро Крумханзл очолював банк упродовж трьох років. Однак його контракт завершився 23 січня, і обов’язки керівника тимчасово виконувала заступниця голови правління ПриватБанку з питань фінансів Ганна Самаріна.

Тим часом наглядова рада почала шукати нового голову. Для цього навіть найняли рекрутингову компанію Egon Zehnder. Однак уже 24 лютого Госпсуд Києва заборонив ПриватБанку та уряду вчиняти будь-які дії з обрання та призначення голови правління банку.

Позов подала профспілка банку, яка не погодилася, що призначення нового голови правління відбудеться на закритому конкурсі. Це, на думку профспілки, порушило права голови профспілки ПриватБанку Максима Шевченка, який прагнув узяти участь у конкурсі.

У свою чергу, ПриватБанк подав апеляцію. За інформацією FinClub у ПриватБанку, сьогоднішнє призначення стало можливим після розблокування в суді завершення конкурсу на нового голову банку.

Також у квітні Наглядова рада ПриватБанку затвердила результати конкурсу на посади в складі правління. З 1 вересня 2021 року строком на п’ять років обрали Ганну Самаріну на посаду заступниці голови правління з питань фінансів та Ларису Чернишову на посаду члена правління з питань управління ризиками.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні