Категорія
Новини
Дата

ПриватБанк переніс свій дата-центр до Європи, щоб захистити дані від воєнних дій в Україні

ПриватБанк переніс свій дата-центр до Євросоюзу, побоюючись загрози фізичного знищення дата-центрів банку в Києві та Дніпрі. Про це розповів член наглядової ради банку Роман Сульжик під час дискусії Центру економічної стратегії

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • ПриватБанк працював над проєктом перенесення даних своїх клієнтів на територію Євросоюзу протягом останніх 45 днів, сказав Сульжик. Саме з цим були пов’язані перебої в роботі сервісів банку в останні тижні, хоча й банк не говорив про це публічно.
  • «Зараз Приват повністю працює з Європи», – сказав Сульжик. На початку березня, нагадав він, Національний банк дозволив банкам тримати клієнтські дані за межами країни.
  • Як зазначив у коментарі Forbes заступник голови НБУ Ярослав Матузка, банки давно піднімали питання більш глибокого використання хмарних технологій. «Тепер банки не залежать від критичної інфраструктури всередині країни», – сказав він.

Контекст:

Постановою №42 від 8 березня НБУ дозволив банкам на період воєнного стану плюс два роки надавати послуги, застосовуючи хмарні сервіси із використанням обладнання на території держав Європейського Союзу, Великої Британії, Сполучених Штатів Америки та Канади.

Через воєнні дії, за даними Нацбанку, в Україні не працює майже третина відділень банків.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні