Категорія
Новини
Дата

Провідний нафтотрейдер Vitol Group зупинить торгівлю російською нафтою до кінця року

Найбільший незалежний нафтотрейдер Vitol Group істотно обмежить продаж нафти з РФ у другому кварталі, а до кінця цього року планує повністю припинити торгівлю російською сировиною, пише Bloomberg. Раніше про це оголосили компанії BP, Shell та Eni.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Vitol Group до кінця року планує припинити торгівлю нафтою та нафтопродуктами з РФ, якщо не буде інших розпоряджень, повідомив представник компанії.
  • Обсяги російської нафти, що перепродується компанією, «значно скоротяться у другому кварталі 2022 року через скорочення поточних контрактних зобовʼязань», заявили у Vitol Group.

Контекст

Vitol Group вже припинила спотові закупівлі російської нафти наприкінці березня, але виконує укладені довгострокові контракти.

На початку березня від закупівель російської нафти відмовилися Shell та BP. Остання попередила, що продасть частку у «Роснефти» та вийде із трьох спільних підприємств. Ексглава ВР Роберт Дадлі та головний виконавчий директор Бернард Луні покинули раду директорів «Роснефти».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні