Категорія
Новини
Дата

Пускові установки С-400 та радіолокаційні станції. ЗСУ знищили низку обʼєктів на аеродромі в Джанкої

У середу, 17 квітня, під час успішної операції Збройних Сил України на військовому аеродромі міста Джанкой у тимчасово окупованому Криму було знищено або критично пошкоджено чотири пускові установки ЗРК С-400 та три радіолокаційні станції, повідомляє пресслужба ГУР. Також знищено пункт управління засобами ППО та апаратуру спостереження за повітряним простором «Фундамент-М».

Ключові факти

  • Наразі кількість уражених або знищених об’єктів авіації та чисельність втрат серед особового складу уточнюється.
  • Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов підтвердив «Радіо Свобода», що були уражені літаки російської армії. 
  • Юсов назвав операцію масштабною. «Це серйозний врожай і успішна операція Збройних Сил України», – сказав представник розвідки.

Контекст

У ніч на 17 квітня у районі військового аеродрому в Джанкої в Криму пролунали вибухи, виникла масштабна пожежа, повідомляли місцеві Telegram-канали.

За даними Крим.Реалії, на авіабазі базуються 39-й вертолітний полк 27-ї змішаної авіаційної дивізії 4-го командування ВПС та ППО Південного військового округу, три авіаційні ескадрильї Мі-8, Мі-35М, Мі-28, Ка-52. Також дислокуються гелікоптери прикордонної служби ФСБ РФ.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні