Категорія
Новини
Дата

Рада міністрів ЄС продовжила на рік тимчасовий захист для українців

Рада міністрів ЄС із внутрішніх справ погодила продовження дії Директиви тимчасового захисту ЄС, яка надає українським біженцям право легально знаходитися на території країн Євросоюзу та базовий соціальний захист, до березня 2025 року. Про це 28 вересня повідомив міністр внутрішніх справ головуючої в ЄС Іспанії Фернандо Гранде-Марласка Гомес, повідомляє «Укрінформ».

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • «ЄС підтримуватиме український народ так довго, як це буде необхідно», – зазначив іспанський урядовець. 
  • Він додав, що продовження статусу захисту стосується більш ніж 4 млн біженців, які знайшли безпечний притулок в ЄС. 
  • Таким чином Рада міністрів ЄС погодилася продовжити дію тимчасового захисту для людей, що рятуються від російської агресії на території ЄС, з 4 березня 2024 року по 4 березня 2025 року. 
  • Країни ЄС все ще мають формально ухвалити це рішення за письмовою процедурою – після перекладу тексту рішення всіма мовами країн ЄС. 

Контекст

Після повномасштабного вторгнення РФ в Україну у лютому 2022 року ЄС вперше активував так звану Директиву тимчасового захисту, яка надала громадянам України, що рятуються від війни, право легально перебувати на території ЄС, доступ до соціальних послуг, включаючи медичне обслуговування та освіту, а також право на працевлаштування.

Він мав діяти рік. Пізніше його продовжили до березня 2024 року.

Єврокомісія запропонувала продовжити до 2025 року дію тимчасового захисту для громадян України, переважно жінок та дітей.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні