Категорія
Новини
Дата

Рада НБУ призначила Пишному шостого заступника. До цього він працював на Банковій

Заступником голови Національного банку України призначений Дмитро Олійник. Він обійняв вакантну посаду та взявся до виконання своїх обовʼязків із 25 жовтня, йдеться в повідомленні НБУ. 

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Рада НБУ призначила Олійника на посаду за поданням голови НБУ Андрія Пишного. «Дмитро Олійник посилить нашу команду, що, безумовно, сприятиме подоланню тих стратегічних та масштабних викликів, які постали перед Національним банком під час війни», – прокоментував Пишний. 
  • Відповідно до Закону «Про Національний банк України» голова НБУ має шістьох заступників, які призначаються на посади та звільняються з посад Радою Нацбанку за поданням голови НБУ. 
Дмитро Олійник призначений заступником голови НБУ

Дмитро Олійник. Фото: пресслужба НБУ

Контекст

Дмитро Олійник працює у фінансовій системі України з 2005 року. Працював в українських та міжнародних банках. У 2013 році розпочав роботу в міжнародній компанії ПАТ «Прайсуотерхаускуперс» (PwC), надаючи консалтингові послуги банкам у регіоні Центральної та Східної Європи й державним установам України.

Із 2017 року працював директором департаменту кредитних ризиків та оцінки активів Ощадбанку, згодом – директором генерального департаменту з управління ризиками цього державного банку.

У 2019 році працював директором департаменту фінансової політики Мінфіну.

З травня 2021 року і до призначення в НБУ був генеральним директором директорату з питань економічної політики Офісу президента України.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні