Категорія
Новини
Дата

Рада призначила головою Рахункової палати Ольгу Піщанську. Раніше вона очолювала АМКУ

Верховна Рада призначила Ольгу Піщанську головою Рахункової палати, за це проголосували 252 народних депутати, повідомив депутат Ярослав Железняк. У вересні минулого року Рада звільнила її з посади голови Антимонопольного комітету.

⚡️Ми дуже хочемо, щоб наші читачі знали більше, створювали більше і заробляли більше. Тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом SMART до 19.05 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • За словами депутата, сам він голосував проти, а призначення Піщанської відбулося «попри застереження міжнародних партнерів». 
  • Також Железняк нагадав, що питання призначення Піщанської стояло на порядку денному 21 грудня минулого року, але тоді не вистачило голосів.

Контекст

2 вересня 2019 року указом президента Піщанську було призначено на посаду першого заступника голови Антимонопольного комітету України (АМКУ) – державного уповноваженого. 

16 липня 2020 року Рада призначила її головою АМКУ, а 5 вересня 2023-го її було звільнено з цієї посади. За інформацією народного депутата Ярослава Железняка, Піщанську мали призначити на посаду голови Фонду держмайна, але зрештою його очолив керівник Рівненської обласної військової адміністрації Віталій Коваль.

6 вересня Верховна Рада призначила колишнього очільника Донецької ОВА Павла Кириленка головою АМКУ. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні